Turcan: O nouă trădare! Teodorovici să iasă public să explice de ce mii de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă

Călcarea în picioare a propriilor angajamente faţă de aleşii locali şi cetăţenii pe care îi reprezintă a fost de la început politica regimului Dragnea, a acuzat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, care s-a arătat nemulţumită de rectificarea bugetară operată de Guvern.
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Dăncilă trebuie să îşi respecte angajamentele asumate prin lege, a solicitat, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Fosta şefă PNL a amintit că, la începutul anului 2018, 10 miliarde de lei au fost luate de la primării prin "marea revoluţie fiscală" a PSD, iar Guvernul - prin vocea prim-ministrului, ministrului Finanţelor, preşedintelui PSD - a făcut trei promisiuni:

- Rectificarea bugetară va fi pozitivă;
- Sumele pierdute vor fi recuperate în integralitate la rectificarea bugetară;
- Niciun buget al unei localităţi în 2018 nu va fi mai mic decât cel din 2017;

"Nimic, nici măcar o promisiune nu a fost respectată. Dimpotrivă, în 60% dintre cazuri, Guvernul a tăiat bani de la bugetele locale. S-a ajuns la situaţia critică în care nu se asigură nici măcar cheltuielile minimale de funcţionare. Sunt cazuri în care nu se asigură banii pentru plata salariilor", a subliniat Raluca Turcan.

PNL Sibiu consideră necesară depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor publice, principalul responsabil pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat, pentru încălcarea grosolană a angajamentelor faţă de primari şi preşedinţii de CJ, pentru blocarea de investiţii benefice pentru viaţa şi dezvoltarea comunităţilor locale.

"Ministerul Finanţelor să iasă public şi să explice de ce nu au fost prevăzuţi aceşti bani şi cum se explică faptul că mii de angajaţi din subordinea primăriilor vor rămâne fără bani de salarii. Să spună oamenilor de ce vor fi închise cămine de bătrâni, centre de plasament şi mii de angajaţi din sistemul de protecţie socială îşi vor pierde locurile de muncă. Sumele pentru comunităţile locale prin rectificarea bugetară reprezintă un nou afront PSD-ALDE la adresa comunităţilor locale. O încălcare a angajamentelor, o nouă trădare! Călcarea în picioare a propriilor angajamente faţă de aleşii locali şi cetăţenii pe care îi reprezintă a fost de la început politica regimului Dragnea. Reprezintă o dovadă clară a lipsei de respect pentru comunităţile locale şi aleşii locali", a precizat Raluca Turcan.