Turcan cere încetarea ofensivei contra protestatarilor care şi-au dus copiii la proteste

Direcţia Copilului şi Ministerul Muncii, condus de Lia Vasilescu nu au terminat de identificat copiii obligaţi să cerşească, copiii abuzaţi sau cei fără casă, în schimb îi jignesc pe românii oneşti care şi-au exprimat paşnic indignarea faţă de deciziile Guvernului, consideră Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PNL, Raluca Turcan, lansează pe Facebook un apel către "unele autorităţi", cerându-le să nu mai jignească românii oneşti prin iniţiative gen ancheta declanşată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului referitoare la prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei.

"Ancheta Direcţiei Copilului în ce priveşte prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei este un mare afront adus democraţiei, dar şi bunului simt. Avem de-a face cu o interpretare complet absurdă a legii în condiţiile în care se încearcă să se demonstreze că protestatarii şi-au folosit copiii în interes propriu.

Fac un apel la unele autorităţi, cum ar fi Direcţia Copilului, să nu mai continue să jignească românii oneşti care nu au făcut nimic altceva decât să îşi exprime paşnic şi civilizat indignarea faţă deciziile Guvernului.", scrie pe Facebook Turcan.

De asemenea, Ţurcan lansează un mesaj şi către Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, în subordinea căreia funcţionează ANPC:

"Am un mesaj şi pentru o doamnă ministru care îi numeşte pe protestatari iresponsabili pentru că şi-ar fi dus copiii într-o aşa numită “zonă de război”. Stimată doamnă ministru, singurul război care se desfăşoară în aceste zile este cel dus de PSD şi ALDE împotriva legii, a bunului simţ, a justiţiei şi a României.

Analiza Eurostat arată că aproape 50% dintre copiii României trăiesc în sărăcie. Mă întreb dacă Direcţia Copilului şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale condus de Olguţa Vasilescu au terminat de identificat toţi copiii din România aflaţi în situaţii de risc din cauza traiului la limita subzistenţei, copiii obligaţi să cerşească, copiii abuzaţi sau cei care sunt nevoiţi să trăiască sub cerul liber. Iar răspunsul îl ştiu: NU. Prin urmare, PSD şi Guvernul Grindeanu ar trebui să înceteze ofensiva împotriva oamenilor care s-au comportat democratic şi să se ocupe de lucrurile cu adevărat importante."