Tulpina africană a virusului Wuhan ar putea să fie rezistentă la vaccin

.
. (pixabay.com)

Un cercetător de la Universitatea Oxford a declarat că există „un mare semn de întrebare” în ceea ce priveşte eficacitatea vaccinurilor anti COVID existente împotriva variantei sud-africane a virusului Wuhan.

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii, s-a declarat „incredibil de îngrijorat” de varianta de virus Wuhan descoperită în Africa de Sud, despre care oficiali britanici susţin că a ajuns deja în Regatul Unit, potrivit BBC.

Noua tulpină sud-africană „este o problemă chiar mai îngrijorătoare” decât noua tulpină care bântuie sudul Angliei şi care a produs un nou val de carantină în zone întinse din sudul Angliei, a declarat Hancock într-un interviu pentru Radio BBC. „E o problemă foarte, foarte gravă”, a adăugat acesta.

”Sunt foarte îngrijorat în privinţa variantei sud-africane, de aceea am luat măsura de a opri toate zborurile dinspre Africa de Sud”, a declarat acesta la BBC.

Oamenii de ştiinţă nu sunt 100% siguri că vaccinurile vor funcţiona contra noii variante apărute în Africa de Sud, a declarat luni, pentru ITV, un consilier ştiinţific al guvernului britanic.

”Potrivit unuia dintre consilierii cabinetului lui Boris Johnson, motivul pentru care Matt Hancock este ‘foarte îngrijorat’ de varianta sud-africană este că nu sunt atât de încrezători că vaccinurile vor fi la fel de eficiente ca în cazul variantei britanice”, a declarat editorul secţiei politice a ITV, Robert Peston, potrivit Reuters.

Experţii afirmă că noua variantă sud-africană este diferită de alte tulpini care circulă, deoarece a suferit mai multe mutaţii în importanta proteină ”spike” prezentă în virus, pe care o foloseşte pentru a infecta celulele umane.

De asemenea, noua tulpină este asociată cu o încărcătură virală mai mare, ceea ce înseamnă o concentraţie mai mare de particule de virus în corpurile pacienţilor, ceea ce ar putea contribui la un nivel mai mare de transmitere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură