Tudose: Rectificarea bugetară va avea plusuri. Nu vor fi bani tăiaţi de la investiţii

Prim ministrul susţine că statul va avea bani de creşteri salariale căci miliardele de euro băgate în economie vor produce, susţine premierul.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Petreanu.ro)

Premierul Mihai Tudose a susţinut marţi că rectificarea bugetară care se profilează la orizont va avea multe plusuri şi nu vor fi bani tăiaţi de la investiţii, relatează Agerpres.

"Nu veţi vedea bani tăiaţi de la investiţii, va fi chiar o rectificare care va avea multe plusuri", a declarat Tudose la Realitatea TV, la finalul unei întâlniri de lucru pe care a avut-o la Mamaia cu reprezentanţii patronatului din turism, răspunzând la o întrebare despre preconizata rectificare bugetară şi dacă vor fi tăiaţi bani de la investiţii.

Întrebat dacă obiectivul creşterilor salariale promise de PSD va fi implementat de anul viitor, premierul a susţinut că statul va avea bani pentru plata salariilor.

"Vor mai mulţi (bani - n.r.). Miliardele de euro care s-au băgat şi se bagă în economie vor produce. Încep să se mişte rotiţele economice. Am auzit şi eu strigăte disperate din partea Opoziţiei: 'vai, din septembrie nu o să mai fie bani de pensii şi salarii!'. Este o tâmpenie, iertaţi-mă (...), nu există aşa ceva. Deci, vom sta în ţinta de deficit de 3% fără nicio problemă şi vom avea bani pentru toate investiţiile majore promise", a susţinut premierul.

Pe de altă parte, Opoziţia a tras ieri - prin vocea senatorului PNL Florin Cîţu - un semnal de alarmă cu privire la iminenta creştere a deficitului bugetar.

"Instituţiile internaţionale, pe care azi le citează Dragnea şi PSD, confirmă ce spun în raportul meu, deficite bugetare mai mari în 2018 peste 4% şi creştere economică în jur de 3,5%. Acum vedeţi de ce PSD nu spune nimic de alte cifre şi se uită doar la creşterea economică? Instituţiile internaţionale confirmă dezastrul prezentat de mine din primul moment în care am văzut că vor să implementeze programul de guvernare", scria ieri, pe Facebook, Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne