Tudorel Toader: "Pachetul de legi privind Justiţia este finalizat"

Pachetul de legi privind Justiţia va fi făcut public zilele acestea, urmând apoi să ajungă la Guvern şi Parlament, anunţă ministrul Justiţiei.
Tudorel Toader(Minstrul Justitiei),
Tudorel Toader(Minstrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
12.06.2017

Pachetul de legi privind Justiţia a fost finalizat şi urmează să fie prezentat public cel mai probabil în cursul acestei săptămâni, după care va fi transmis Guvernului, a declarat luni ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Pachetul de legi privind Justiţia este finalizat. Cel mai probabil, săptămâna aceasta voi prezenta în liniile directoare modificările substanţiale, îl voi transmite la Guvern, Guvernul, probabil, sper eu, şi-l va însuşi şi îl vom transmite la Parlament. (...) Potrivit programului de guvernare, Ministerul Justiţiei trebuie să iniţieze proiectul de lege pentru modificarea legilor Justiţiei în cursul lunii iunie 2017", a declarat Toader, citat de Agerpres, la Parlament.

Toader a mai precizat că nu el face agenda guvernului pentru a şti dacă pachetul de legi va intra "în prima sau a doua şedinţă de guvern".

Totodată, întrebat dacă pachetul de legi va fi discutat anterior şi cu liderii coaliţiei - Dragnea şi Tăriceanu - Toader a răspuns:

"Nu ştiu dacă trebuie discutat cu liderii coaliţiei, pentru că legile justiţiei au un parcurs foarte lung. Îl trimitem la Guvern va ajunge la Comisie, prima cameră sesizată, Comisie, iarăşi a doua cameră sesizată. E un parcurs foarte lung şi nu uitaţi un lucru: pachetul de legi trece prin Parlament, iar Parlamentul are o majoritate pe care o ştiţi şi care sigur va opera acele modificări pe care le va considera de cuviinţă", a declarat Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor