Tudor Chiuariu înlocuit în cadrul Comisiei Juridice. Cristian Bodea intră în prim plan

Senatorul PNL, Cristian Bodea
Senatorul PNL, Cristian Bodea (facebook.com)

Fostul ministru al Justiţiei condamnat definitiv în dosarul "Poşta Română", Tudor Chiuariu, recent exclus din PNL, a fost înlocuit în cadrul Comisiei Juridice de senatorul PNL Cristian Bodea, a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de plen, liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa, citat de Agerpres.

"În aceste vremuri de revoluţie justiţiară, Comisia Juridică este un front important în bătălia pentru reformarea clasei politice. Cum am tot 'lătrat' pe tema asta, era şi normal să intru în luptă. Chiar dacă nu am o diplomă de studii juridice, am fost 12 ani consilier parlamentar, aşa că sunt familiarizat cu hăţişul legilor din România. Nu am studiile teoretice, dar am experienţă practică din teren", a declarat Cristian Bodea, pentru Epoch Times.

Grupul PNL din Senat a mai decis înlocuirea lui Marin Cotescu cu Valeriu Boeriu în cadrul Comisiei pentru egalitate de şanse, iar în Comisia pentru drepturile omului locul lăsat vacant de Boeriu i-a revenit acum lui Tudor Chiuariu. Aceste propuneri au fost aprobate de plenul Senatului cu 76 de voturi pentru şi o abţinere.

Amintim că, pe lângă condamnarea definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul "Poşta Română", Tudor Chiuariu este în prezent urmărit penal în dosarul rectrocerărilor ilegale, fiind suspectat de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderarea la un grup infracţional organizat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.