Trupele guvernamentale siriene folosesc copii ca scuturi umane, potrivit ONU

(photos.com)
Epoch Times România
12.06.2012

Copiii din Siria au acuzat trupele guvernamentale că îi folosesc pe post de scuturi umane, arată un raport al ONU, citat de BBC News.

Unii copii spun că au fost obligaţi să meargă pe tancuri, pentru a opri atacuri ale combatanţilor opoziţiei.

Reprezentantul special al ONU pentru copii şi conflicte armate a declarat că mulţi copii sunt torturaţi în centrele de detenţie sau masacraţi. Radhika Coomaraswamy a spus că echipa sa s-a întors din Siria cu informaţii "îngrozitoare". Ea a precizat că nu a mai văzut niciodată o astfel de situaţie, în care copiii nu numai că nu sunt cruţaţi, ci sunt vizaţi într-un conflict.

"Mulţi foşti soldaţi au vorbit despre deschiderea focului în zone cu civili, despre cum au văzut copii, copii mici, ucişi sau mutilaţi", a adăugat ea.

"Avem mărturii şi am văzut copii torturaţi, care prezentau urme de tortură. Am auzit şi de copii folosiţi - ceea ce ne-au povestit unii copii - puşi pe tancuri şi folosiţi ca scuturi umane, pentru ca tancurile să nu fie atacate", a spus oficialul.

Coomaraswamy a criticat şi activiştii de opoziţie, pentru că pun în pericol copii. "Pentru prima dată am auzit de copii recrutaţi de Armata Siriană Liberă, în special pentru slujbe în domeniul medical sau logistic, dar aflaţi totuşi pe front", a spus ea.

Oficialul ONU a subliniat că suferinţele cu care se confruntă copiii din Siria sunt neobişnuite chiar şi pentru situaţii de război.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor