Trump ar putea semna luni un nou ordin de restricţionare a călătoriilor în SUA

Agenţiile mass media americane au declarat că preşedintele Donald Trump ar putea semna luni un nou ordin executiv privind restricţionarea călătoriilor pentru cetăţenii din mai multe ţări majoritar musulmane.
Preşedintele Donald Trump
Preşedintele Donald Trump (NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Politico şi CNN au citat un oficial al administraţiei Trump ca afirmând că semnarea noului ordin executiv privind călătoriile în SUA a fost plănuită să aibă loc al sediul Departamentului Securităţii Interne. Oficialul a adăugat, totuşi, că încă este posibil ca momentul semnării ordinului să se schimbe.

Ordinul original din 27 ianuarie a interzis cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane pătrundă pe teritoriul SUA timp de 90 de zile, a suspendat toate acceptările de refugiaţi pentru 120 de zile şi a suspendat pe termen nedefinit procesarea refugiaţilor din Siria.

Cele şapte ţări majoritar musulmane au fost Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Ordinul a fost ulterior blocat de câţiva judecători federali şi Casa Albă a declarat că preşedintele Donald Trump plănuieşte să emită un ordin revizuit.

Trump a declarat că este nevoie să se ia măsuri pentru a preveni potenţialii terorişti să pătrundă în SUA.

Diverse rapoarte au susţinut că nu este clar cât de diferit va fi noul ordin faţă de cel precedent.

Preşedintele american s-a întâlnit sâmbătă în Florida cu procurorul general Jeff Sessions, secretarul pentru securitate internă John Kelly şi cu Steve Bannon, consilier al Casei Albe, pentru a finaliza ordinul, au precizat rapoartele media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe