Trezoreria SUA lucrează la noi sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin.
Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin. (Eduardo Munoz Alvarez/AFP/Getty Images)

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că “în viitorul apropiat” va emite noi sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi ca răspuns la presupusa interferenţă a Moscovei cu alegerile prezidenţiale americane din 2016.

“Lucrăm în mod activ la acele sancţiuni. Ar trebui să vă aşteptaţi că vor apărea în viitorul apropiat”, a declarat Mnuchin miercuri, în timpul unei audieri a Comisiei de Finanţe a Senatului SUA.

Congresul american a votat într-o manieră covârşitoare pentru adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei în vara anului trecut. Preşedintele Donald Trump a ezitat să semneze noua lege, ţinând cont că în timpul campaniei sale prezidenţiale, dar şi după, a discutat în repetate rânduri despre îmbunătăţirea relaţiilor dintre Washington şi Moscova.

Pentru a aplica noua lege, Trezoreria a publicat în luna ianuarie o listă cu 114 înalt oficiali şi 96 de oligarhi din Rusia, despre care a afirmat că au obţinut averi sau putere prin asocierea lor cu preşedintele Vladimir Putin.

În plus, Trezoreria a trimis Congresului o listă secretă, însă pe moment nu a anunţat noi sancţiuni împotriva celor vizaţi.

Trezoreria a fost criticată de politicieni americani şi alte persoane pentru faptul că nu a impus sancţiuni imediate împotriva cel puţin a unora dintre persoanele incluse pe listă. Au fost lansate critici şi pentru că lista a fost alcătuită din surse în principal publice, precum topul miliardarilor ruşi întocmit de revista Forbes.

Mnuchin a afirmat în 30 ianuarie că sunt pregătite noi sancţiuni, pe care departamentul Trezoreriei le va emite “în următoarele câteva luni, poate peste o lună”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe