Trenurile circulă cu restricţii de viteză între 21–23 august, întârzierile vor fi de până la o oră

CFR-ist intr-o locomotiva din gara de nord a Timisoarei. (BOGDAN FLORESCU/The Epoch Times Romania)
Epoch Times România
21.08.2012

CFR SA anunţă că circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţiile de viteză în intervalul 21–23 august, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, trenurile urmând să înregistreze întârzieri la destinaţie cuprinse între 20 şi 60 de minute/tren.

"CNCF CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă (35 - 38 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată", se spune în comunicat.

Avertizarea cod galben de caniculă este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Potrivit CFR SA, în perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km)h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în zilele de marţi, miercuri şi joi, vremea va fi caniculară în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori termice, în general, între 37 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. În centrul ţării şi în jumătatea sudică a Moldovei, pe arii restrânse, vor fi temperaturi de 35 - 36 de grade şi se va atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor