Traore va juca alături de Eto'o

(Jamie McDonald / Getty Images)
Bogdan Costea
29.06.2012

Atacantul ivorian Lacina Traore a părăsit formaţia antrenată de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar. Fostul fotbalist al celor de la CFR Cluj, în vârstă de 22 de ani, va juca în noul sezon la Anji Mahacikala, anunţă site-ul oficial al grupării din Daghestan. Pagina de internet a echipei din Rusia anunţă înţelegerea între cele două cluburi, alături de mesajul lui Aivaz Kaziakhmedov, manager general al clubului: "Acest transfer reprezintă o realizare importantă a clubului nostru, pentru că ne va ajuta atât pe plan intern, cât şi în Europa."

Transferul le va aduce o sumă consistentă de bani şi celor de la CFR Cluj. În 2011, feroviarii ardeleni l-au cedat pe african în schimbul a patru milioane de euro plus 10 % dintr-un transfer viitor.

Traore a marcat 18 goluri în 38 de meciuri disputate la Kuban. Anji avea mari probleme în compartimentul ofensiv, având la dispoziţie doar trei atacanţi în lot: Samuel Eto'o, Jan Holenda şi Şamil Lahialov.

Chiar dacă detaliile financiare nu au fost date încă publicităţii, probabil că Anji a plătit regeşte pentru Traore, vârful fiind cotat de Dan Petrescu la peste 20 de milioane de euro.

E posibil sa îl dorească Anji, ei pot să cumpere orice jucător pentru că au buget de 1 miliard.

"Lacina Traore nu pleacă decât dacă vine o ofertă ieşită din comun. El are un salariu foarte bun la Kuban. Eu mă pun şi în postura jucătorului şi vreau un Traore fericit. E posibil sa îl dorească Anji, ei pot să cumpere orice jucător pentru că au buget de 1 miliard. Dacă dau peste 20 de milioane de euro cred că îl pot lua", a spus Dan Petrescu în urmă cu câteva zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor