Transelectrica a semnat contractul de distribuire a dividendelor cu Depozitarul Central

Epoch Times România
02.08.2012

Transelectrica a semnat, joi, contractul de distribuire a dividendelor cu Depozitarul Central, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 1,10 lei.

"Începând cu dividendele aferente anului 2011, Transelectrica introduce o metodă de plată europeană, care beneficiază deja de aprecierea şi încrederea investitorilor pe alte pieţe de capital, respectiv plata prin transfer bancar direct în conturile participanţilor la sistemul Depozitarului Central. În acest fel considerăm că venim în întâmpinarea investitorilor şi acţionarilor companiei, aşa cum de altfel am promis şi în timpul road-show-urilor pentru Oferta Publică Secundară derulată în această primăvară, şi ca să le oferim acestora o alternativă rapidă, cu mai puţină birocraţie, de a intra în posesia dividendelor care li se cuvin", a declarat joi directorul general al CN Transelectrica, Marius Mateescu.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central, Cristian Agalopol, a declarat că printr-o astfel de decizie "Transelectrica face un pas important spre creşterea încrederii investitorilor ca urmare a unui grad ridicat de transparenţă şi, în acelaşi timp, de eficienţă a plăţii dividendelor".

Transelectrica va plăti, începând din 20 august, dividendele aferente exerciţiului financiar 2011, pentru toţi acţionarii înregistraţi la data 15 mai 2012 în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central.

Dividendul brut este de 1,10 lei pentru o acţiune.

Acţionarii primesc dividendele la valoarea netă, respectiv valoarea rămasă după deducerea impozitului pe venituri din dividende. Impozitul este reţinut, declarat şi plătit la bugetul statului de către Transelectrica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor