Traian Ungureanu (PDL): Un proiect privind reformularea forţelor de dreapta ar trebui să-l includă şi pe premierul Ungureanu

Epoch Times România
23.02.2012

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că o discuţie despre reformularea forţelor politice de dreapta din România, cum este cea privind înfiinţarea Mişcării Populare, ar trebui să-l includă şi pe premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, "un bun intelectual".

"El purtând numele pe care-l port şi eu, evident. Îi transmit pe calea aceasta că am o colecţie foarte impresionantă de sms-uri şi apeluri telefonice care mi-au cerut, după ce m-au felicitat pentru învestitură, tot felul de servicii, favoruri, numere de telefon. (...) Şi lui i s-a întâmplat să fie chestionat în materie de gazetărie sportivă sub bănuiala că ar fi Traian Ungureanu. Mihai cred că este, pardon, primul-ministru, un bun intelectual aş zice, o valoare atât personală, cât şi politică. El nu poate ieşi din discuţia despre o reformulare, o reîncadrare a forţelor de dreapta din România", a declarat Traian Ungureanu.

Despre alte persoane pe care le-ar vedea ca fiind compatibile cu proiectul Mişcării Populare, europarlamentarul PDL a spus că are câteva nume, "dar sunt ideile sale, ce pot fi împărtăşite la o cafea şi nu într-o conferinţă de presă".

"Nu am o listă cu mine, dar vă asigur că vom avea din ce în ce mai mult pe tema aceasta pe măsură ce lucrurile se pun în mişcare şi apare interesul sau dezinteresul faţă de Mişcarea Populară", a declarat Ungureanu.

Întrebat dacă Gigi Becali şi PNG-CD ar trebui să facă parte din Mişcarea Populară, europarlamentarul PDL a afirmat că nu poate aprecia "dacă ar fi bine sau ar fi rău".

"Să vedem ce are de spus. Nu pot să etichetez dinainte pe nimeni. Gigi Becali a mai făcut încercări de apropiere de noi, fie în termeni pragmatici, fie din raţiuni de tactică electorală, fie în termeni, a crezut el, ideologici. Mai discutăm dacă Gigi Becali va trece printr-o revoluţie ideologică. Deocamdată e linişte", a mai spus Traian Răzvan Ungureanu.

Cât despre participarea subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat la acest proiect politic, Ungureanu consideră că acesta este "un om capabil, evident cunoscut".

"Evident, dacă domnul Raed Arafat şi alţi specialişti, profesionişti şi oameni de anvergură din România cred că au deschidere pentru plasarea într-o mişcare generală de dreapta, da", a mai declarat Ungureanu.

El speră ca Mişcarea Populară să nu se transforme într-o "olimpiadă pentru posturi".

"Mişcarea trebuie să se pună în mişcare ea însăşi. După aceea vom vedea cine sunt oamenii care vor să intre în ea, cu ce anvergură şi cu ce poziţie în mişcarea asta. Eu sper să nu fie un concurs de posturi. Ştiţi care e la noi problema: datoria şi pasiunea publică, dar să fiu cel puţin vicepreşedinte. Aşa se discută: intru, dar vreau să fiu vicepreşedinte. Aşa că sper să nu facem o olimpiadă de vicepreşedinţi. Sper să fie vorba de un spaţiu al dreptei, atât de dezbatere, cât şi politic. Politic înseamnă alegeri. Şi acolo am vorbit de câteva ori până acum de cooperare electorală", a menţionat europarlamentarul PDL, întrebat ce alţi lideri ar trebui să vină alături de Mişcarea Populară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor