Traian Ungureanu(PDL): Propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei e corectă, dar tardivă

Epoch Times România
31.05.2012

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a afirmat joi, referitor la decizia Ministrului de Externe, Andrei Marga de a propune expulzarea ambasadorului Siriei că este ”o propunere corectă” însă venită ”cu întârziere”.

”E o propunere corectă, dacă e să ne uităm la ce s-a întâmplat în alte state membre UE. Din păcate cred că e o propunere corectă care vine tarziu. Expulzările de ambasadori s-au succedat în mai multe state ale UE de un timp încoace şi cred că domnul Marga a acţionat cu întârziere în momentul în care a ajuns şi la el ecoul acestei decizii. Decizia de expulzare vine târziu!”, a declarat Ungureanu, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Ministrul român de Externe, Andrei Marga, recomandă Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, o masură similară celor luate de aliaţii occidentali, în semn de protest faţă de masacrul din oraşul sirian Houla, informează TVR INFO.

"Am remis primului-ministru şi preşedinţiei ţării propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti şi de rechemare a ambasadorului român din Siria. Acolo s-au petrecut fapte intolerabile. Condamnăm omorârea atâtor civili sub impactul autorităţilor", a declarat Marga în exclusivitate pentru TVR INFO.

Anunţul a fost făcut ieri, în Israel, de către ministrul de externe, Andrei Marga. Oficialul român a condamnat categoric uciderea civililor nevinovaţi şi s-a pronunţat pentru aplicarea planului internaţional de pace.

Marile puteri occidentale, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Canada şi Australia, au anunţat zilele acestea că expulzează înalţi diplomaţi sirieni, după uciderea a 108 persoane, dintre care 49 de copii, în regiunea Hula. Liderii occidentali s-au declarat îngroziţi de aceste crime şi au intensificat presiunea diplomatică asupra guvernului Assad. Membrii Consiliului de Securitate al ONU au avut miercuri seară o reuniune în spatele uşilor închise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor