Traian Băsescu va face plângere la CEDO împotriva statului

Nemulţumit că instanţa nu i-a acceptat schimbarea numelui partidului, Traian Băsescu anunţă că se va adresa CEDO.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Băsescu a declarat ieri, la scurtă vreme după ce instanţa a respins înregistrarea Mişcării Populare, că va face plângere la CEDO pentru "implicarea abuzivă a statului în înregistrarea unui partid", relatează gândul.info.
Potrivit liderului PMP, decizia CAB este contrară deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcţionării structurilor asociative.

"Vă pot spune că în mod cert vom face o plângere la CEDO pentru implicarea abuzivă a statului în înregistrarea unui partid. Într-o ţară în care se înregistrează zilnic două, trei partide nu mi se pare întâmplător că exact MP a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toată forţa statului pentru a nu se înregistra. (...) Este pentru prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forţa statului împotriva înregistrării unui partid, astăzi. Este dacă vreţi şi contrar deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcţionării structurilor asociative cum sunt partidele", a declarat preşedintele PMP Traian Băsescu.

Nu în ultimul rând, Băsescu a mai declarat că procurorul de dosar de la Tribunalul Bucureşti a ţinut neapărat să arate că, în România, „statul nu este stat”.

„Procurorul de dosar de la Tribunalul Bucureşti a ţinut neapărat să arate că, în România, statul nu este stat şi au ţinut cont şi unii dintre judecători de acest punct de vedere, drept pentru care s-a respins întregistrarea partidului”, a afirmat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Reamintim că după ce şi-a terminat mandatul de preşedinte al României, Traian Băsescu a preluat şefia Partidului Mişcarea Populară. La scurt timp după preluarea cârmei partidului, fostul lider de la Cotroceni a decis să schimbe numele formaţiunii în Mişcarea Populară însă Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri, în mod definitiv, să respingă cererea depusă în acest sens.