Traian Băsescu obligat să rămână cu "PMP"

Curtea de Apel Bucureşti a respins înregistrarea formaţiunii Mişcarea Populară în registrul partidelor politice.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.03.2016

După ce şi-a terminat mandatul de şef al statului, Traian Băsescu a devenit preşedinte de partid. Fostul lider de la Cotroceni a hotărât să-i numele schimbe partidului său din PMP în Mişcarea Populară, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri, în mod definitiv, să respingă cererea depusă în acest sens.

În decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a admis cererea depusă de fostul preşedinte privind acordarea personalităţii juridice şi înregistrarea formaţiunii Mişcarea Populară în registrul partidelor politice. Procurorii au contestat decizia, astfel că dosarul a ajuns pe masa Curţii de Apel Bucureşti.

Cum cei doi judecători ai completului care a preluat dosarul au avut opinii diferite, un al treilea magistrat a venit şi a înclinat decisiv balanţa - instanţa a respins înregistrarea partidului, iar decizia este definitivă.

"Cu surprindere, am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă o contestaţie la înregistrarea unui partid. Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia.

O fi consecinţa faptului că "Secta Securităţii Naţionale" a stabilit că, în România, trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi", a reacţionat Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor