Traian Băsescu trage de urechi serviciile: "Mereu am avut sentimentul unei înscenări legate de fratele meu”

Fostul şef al statului susţine că în curând va face publice o serie de stenograme ascunse din dosarul fratelui său, Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare în primă instanţă.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Băsescu susţine că a ”avut mereu sentimentul unei înscenări” în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare pentru de trafic de influenţă, şi promite că în curând va face publice stenograme din care rezultă că Marian Căpăţâna cerea bani familiei Bercea.

"Eu am reproşat serviciilor secrete că nu au supravegheat legătura dintre fratele meu şi familia Bercea. Foarte multe înregistrări nu au apărut în dosarul fratelui meu. Mereu am avut sentimentul unei înscenări legate de fratele meu. O să fac publice acele stenograme din care rezultă că domnul Căpăţâna cerea bani familiei Bercea. Sunt în posesia documentelor care au fost ascunse din dosarul fratelui meu", a declarat fostul preşedinte, citat de B1.ro, la RTV.

"În proces, fratele meu a cerut aceste stenograme dar n-au mai făcut obiectul analizei judecătorului, o vor face la apel. Nu ştiu de cine sunt făcute înregistrările, Parchet, Poliţie sau SRI. Mă interesează să demontez acea înscenare şi voi face tot posibilul să o fac", a adăugat Băsescu.

Reamintim că Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte, a fost condamnat în ianuarie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare. Detalii aici.

"Mărturisesc că mă surprinde decizia în primă instanţă a judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, dar asta este. E o sentinţă pronunţată de instanţă şi o respectăm şi evident o vom ataca cu apel la instanţa superioară. (...) Este o sentinţă pe care o voi ataca, dar nu pot în cugetul meu să fiu împăcat şi să spun că s-a făcut dreptate, după cum am arătat", a declarat la momentul respectiv Mircea Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne