Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni moldoveni

Fostul preşedinte Băsescu şi soţia sa au primit cetăţenia moldovenească, pe finele mandatului preşedintelui Timofti.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au primit cetăţenia Republicii Moldova. Decretele de acordare a acesteia au fost semnate astăzi, de către preşedintele Nicolae Timofti. Informaţia a fost confirmată pentru Unimedia.md de ofiţerul de presă al Preşedinţiei, Ana Samson.

Potrivit sursei citate, soţii Băsescu au depus cererea pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova la 18 martie curent. În mod normal termenul legal pentru avizarea cererilor de cetăţenie este de un an de zile, însă Băsescu a primit cetăţenia mult mai repede, un factor important fiind, potrivit unor surse citate de Mediafax, faptul că în timpul mandatelor sale peste jumătate de milion de moldoveni au dobândit cetăţenie română.

Traian Băsescu declarase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte.

În aprilie 2015, Băsescu a fost la Chişinău, declarând cu acest prilej că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, pe motiv că situaţia politică din această ţară nu este "propice" pentru un astfel de demers. Tot atunci, Băsescu s-a întâlnit cu Nicolae Timofti, care i-a transmis că acordarea cetăţeniei nu va reprezenta o problemă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne