Traian Băsescu s-ar înţelege mai bine cu Martin Schulz decât opozanţii săi (Deutsche Welle)

Epoch Times România
01.11.2012

Vizita şi discursul lui Martin Schulz din Parlamentul României au scos la iveală un paradox, şi anume faptul că Traian Băsescu s-ar putea înţelege mai bine cu preşedintele Parlamentului European decât opozanţii săi, comentează Deutsche Welle.

”Paradoxul care a fost mai strident ca oricând este că preşedintele Traian Băsescu, cu entuziasmul său pentru Statele Unite ale Europei, s-ar înţelege mai bine cu Martin Schulz decât opozanţii săi. În orice caz, miza socialistului german a fost ca diferenţele de substanţă dintre rivalii politici din România să fie atenuate”, a comentat Deutsche Welle vizita lui Martin Schulz în România, în perioada 30-31 octombrie.

Autorul notează că ”radicalii” din ambele tabere au fost dezamăgiţi, după ce ”consecvent cu sine, Martin Schulz a criticat din nou tacticile adoptate împotriva preşedintelui Traian Băsescu, deşi prin întreaga sa atitudine a oferit guvernului Ponta o preţioasă validare”.

”Socialistul Martin Schulz, cu toate că şi-a luat tot felul de precauţii retorice, a aprobat planurile de austeritate care se desfăşoară în Grecia şi Spania, cerând în schimb ca politica de redistribuire a resurselor să se mute în planul Europei lărgite. A manifestat compasiune pentru toţi manifestanţii care se adună la Atena sau Madrid, dar a sfârşit prin a-i dezaproba. În fine, a spus şi ceea ce era mai dificil de spus, şi anume că România are o situaţie de invidiat, care se datorează tocmai planului de austeritate desfăşurat în ultimii doi ani”, mai notează DW.

De altfel, în cadrul conferinţei comune de presă de după întrevederea de la Palatul Cotroceni, atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, au subliniat faptul că au abordări asemănătoare în privinţa mai multor chestiuni, precum aderarea României la Schengen, viitorul exerciţiu bugetar sau politica de coeziune.

”Trebuie să vă spun că în ceea ce priveşte România în Europa şi viitorul Uniunii Europene, între mine şi domnul preşedinte Schulz nu există abordări consistent diferite şi asta se manifestă pe toată gama de probleme pe care le-am discutat deja, cadrul financiar multianual, consolidarea Uniunii economice şi monetare, Pactul de creştere şi locuri de muncă, problematica Schengen, problematica MCV, piaţa unică şi aşa mai departe”, a declarat miercuri Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor