Preşedintele PE, Martin Schulz, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea SNSPA

Epoch Times România
31.10.2012

Preşedintelui PE Marin Schulz i-a fost acordat, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa de către Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu au fost prezenţi la evenimentul de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa. De asemenea, Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei Ecaterina Adronescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

La ceremonie au fost prezenţi rectorul SNSPA Remus Pricopie, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice Cristian Pârvulescu şi preşedintele Senatului SNSPA Iordan Bărbulescu. La eveniment au participat şi reprezentanţi din partea Parlamentului României şi ai MAE.

"Avem astăzi onoarea de a participa la un moment important din viaţa academică a SNSPA. Un astfel de eveniment este plin de bucurie şi emoţie, dl Schulz devinind un membru al comunităţii noastre academice. Suntem aici pentru a sărbăori un cetăţean european care şi-a dedicat viaţa unui vis, unei viziuni, adică cea a construirii unei Europe unite şi puternice (...) Sărbătorim astăzi curajul unui om care a intrat în această lume politică şi a realizat o carieră politică. Un luptător paşnic pentru libertăţile Europei. (...) Adept al politicilor de dezvoltare durabilă, dl Schulz a pledat pentru reciclarea obligatorie şi pentru reducerea emisiilor de gaze. În calitate de om vizionar care îşi doreşte ceea ce este mai bun pentru generaţiile viitoare, dl Schulz pledează pentru o Europă mai puternică şi a afirmat că statele naţionale şi-au atins limitele şi că rolul PE trebuie sporit pentru a deveni o putere legislativă împreună cu consiliul de miniştri", a spus Cristian Pârvulescu în Laudatio.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, că acordarea titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui Parlamentului European este o recunoştere a activităţii acestuia în forul european.

"Stimate prietene, domnule preşedinte, îmi face o deosebită plăcere să fiu prezent la această ceremonie la care conducerea Şcolii noastre superioare de Studii Politice şi Administrative a decis să acorde titlul de Honoris Causa dlui Martin Schulz. (...) Consider că acordarea acestui titlu este, pe de o parte, o recunoaştere si apreciere a rolului pe care domnia sa îl joacă în Parlamentul European, nu doar de când a devenit preşedintele său. Personal, l-am cunoscut şi am colaborat activ, mai ales în perioada 2004 - 2008 în calitate de lider al grupului PSD din Senat când dânsul era lider al grupului socialist din Parlamentul European", a subliniat preşedintele de onoare al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor