Traian Băsescu: "O veste bună pentru Antena 3: Vă dau în judecată!"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va da în judecată postul de televiziune Antena 3, care a prezentat, marţi seară, mai multe documente din care ar fi trebuit să reiasă că Băsescu ar fi fost în solda Securităţii înainte de 1989, relatează evz.ro.

Potrivit sursei citate, documentele prezentate de postul lui Dan Voiculescu, eternul duşman al fostului preşedinte, conţin însă date vădit eronate, precum numele persoanelor care ocupau funcţii în Securitate. Cei care au "produs" documentul prezentat de Gâdea nu au ştiut datele la care au fost numite pe funcţii persoanele ale căror nume au fost plasate în raportul plastografiat, astfel că au greşit flagrant, a susţinut Dan Andronic.

"Este un haos Antena 3 şi România TV care luptă ca eu să nu revin în viaţa politică. A publicat un document absolut fals. O veste bună pentru Antena 3: Vă dau în judecată! Un post care s-a obişnuit cu defăimare şi minciuna! Niciodată n-am primit bani de la Securitate. În al doilea rând, de când până când plătea securitatea în dolari? Doar Gâdea e plătit în dolari din banii furaţi de Voiculescu. E un fals susţinut de Antena 3 şi România TV care au ca obiectiv discreditarea mea ca să nu revin în viaţa politică", a declarat Traian Băsescu.

Articolul evz poate fi citit aici.

Amintim ca Antena 3 a prezentat marţi seara un document datat 16 octombrie 1984 şi având antetul "Departamentului Securităţii Statului", teoretic adresat şefului Securităţii Statului, general-colonel Iulian Vlad, care era informat cu privire la "dirijarea reţelei informative din Port Constanţa privind problemele profesionale cu caracter specific muncii operative".

În document apărea scris: "Materialele specifice de propagandă pentru orientarea opiniilor şi atragerea simpatiilor s-a realizat prin legătura directă Băsescu Traian. Despre Băsescu Traian precizăm că îşi manifesta pe deplin adeziunea faţă de politica PCR şi am ordonat susţinerea sa materială cu suma de 1.500 dolari USA pentru subvenţionarea reţelei în cadrul noilor deziderate", relatează Hotnews.

Antena 3 a mai prezentat în aceeaşi emisiune un al doilea document despre care a susţinut că este un raport pentru Securitate, semnat de Băsescu, în anii în care acesta era şeful Navrom la Anvers, în legătură cu repararea navei Zimnicea. Persoana vizată de pretinsul raport, datat 14.03.1989, ar fi fost comandantul de navă Stan Valentin.

Dezvăluirile postului fondat de Dan Voiculescu, dovedit colaborator al Securităţii prin decizie judecătorească şi condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupţie, au fost făcute în contextul în care surse politice au declarat pentru hotnews.ro că Traian Băsescu se pregăteşte să candideze la şefia PMP, pe 3 octombrie, congres la care ar fi vrut să schimbe numele partidului în Mişcarea Populară.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.