Traian Băsescu: DNA nu se uită la scena politică. Merge ca buldozerul înainte

Laura Codruţa Kovesi la CSM
Laura Codruţa Kovesi la CSM (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la "Adevărul Live", că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este o instituţie independentă care nu se lasă influenţată de scena politică, merge ca "buldozerul înainte".

"DNA nu poate acţiona sezonier. Oricine poate judeca faptul că se putea amâna chemarea nu ştiu cui cu o săptămâna, dar DNA e o instituţie care nu se uită la scena politică. Vă asigur. Ei pur si simplu merg ca buldozerul înainte. Dacă vă aduceţi aminte, la europarlamentare am avut o ieşire publică. Sigur, nu trebuia să facă acea intervenţie, pentru că nu poţi să ceri instituţiilor din justiţie să-şi plieze anchetele în funcţie de alegeri. Sunt instituţii care-şi văd de treaba lor. Abia acesta e semnul că Justiţia e liberă, independentă de presiuni. DNA o să îşi facă treaba. Eu m-aş bucura dacă ar ieşi şi EADS", a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului a subliniat că mersul înainte al lucrurilor nu trebuie să aibă nimic de-a face cu el, că este vorba de fratele său sau vreun apropiat, sau de cineva ostil lui.

"Dacă ar apărea suspiciunea că din cauza preşedintelui se pune presiune, nu se face o arestare - s-ar duce pe apa sâmbetei toată munca mea", a adăugat acesta.

Traian Băsescu consideră independenţa justiţiei drept "poza" pe care vrea să o lege de întregul său mandat la preşedinţia României: "Mi-aş dori mult să-mi închei mandatul cu această poză: justiţia după 10 ani de mandat Băsescu funcţionează fără să se uite la culoarea politică. Categoric da DNA e echidistant politic, apolitic. A devenit apolitic odată cu numirea lui Daniel Morar. Eu am convingerea că-şi va menţine acest spirit dacă nu se vor face intervenţii brutale. Nu doar DNA, ci şi DIICOT - uitaţi câte mafii locale intangibile până acum au fost destructurate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne