Traian Băsescu, despre eventuale alianţe cu PSD şi PNL: "Vă asigur că nu o voi face!"

Invitat duminică pe platourile B1 TV, fostul preşedinte Băsescu a infirmat categoric scenariul unor înţelegeri cu PSD şi PNL pentru accederea la guvernare.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.01.2016

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu va negocia cu PNL sau cu PSD, dacă unul dintre cele două partide îi va oferi guvernarea.

"În momentul în care aş fi în această situaţie, de a negocia cu unul dintre cele două partide, vă asigur că nu o voi face. Probabil îmi voi considera misiunea încheiată şi mă voi retrage. Dar n-aş putea, gândiţi-vă, PNL şi PSD au fost partidele care au făcut două suspendări anticonstituţionale, în 2007 şi 2012 pentru un singur lucru, pentru că nu aveau acces să controleze justiţia. Am reuşit să le barez drumul către influenţa în justiţie, nu au mai putut să-şi pună oamenii, asta i-a înfuriat, i-a scos din minţi.", a declarat fostul preşedinte.

Cât despre faptul că în PNL există şi foşti PDL-işti, Traian Băsescu a declarat că atâta vreme cât aceştia au putut să accepte fuziunea cu un partid "antinaţional, având în vedere cele două suspendări", îi e greu să creadă că s-ar mai găsi resurse de credibilizare a PDL.

Nu în ultimul rând, Băsescu a mai adăugat că deşi e convins că Iohannis este mai bun decât Ponta, pentru el, actualul preşedinte va rămâne premierul de la Grivco.

"Iohannis, am fost convins şi sunt convins că e mai bun decât Ponta. Dar pentru mine, el rămâne premierul de la Grivco. Cum de altfel, a fost şi susţinător al suspendării din 2012. Eu nu văd cum aş putea să fac eu personal, ca politician, o construcţie în care să mă aliez cu PSD-ul şi PNL-ul", a explicat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor