Traian Băsescu: Dacă urmăriţi în sondaje, când scade PDL, creşte PPDD şi viceversa

Traian Băsescu a precizat joi seară că o parte din electoratul formaţiunii PPDD este un electorat de dreapta. Preşedintele suspendat i-a acordat un interviu lui Dan Diaconescu, membru fondator al PPDD, la televiziunea OTV.
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
27.07.2012

Traian Băsescu a precizat joi seară că o parte din electoratul formaţiunii PPDD este un electorat de dreapta. Preşedintele suspendat i-a acordat un interviu lui Dan Diaconescu, membru fondator al PPDD , la televiziunea OTV.

"Eu nu înţeleg de ce nu m-aţi expulzat din ţară, că aici mai rău vă încurc cu PPDD-ul şi cu milioanele mele de suporteri", a afirmat Dan Diaconescu.

"Ca să vă spun foarte sincer, nu mă încurcaţi deloc pe mine, poate îi încurcaţi pe alţii. Eu nu candidez nici la preşedinţia României, nici la funcţia de preşedinte al partidului dumneavoastră. Ceea ce vă pot spune este extrem de interesant. Dacă urmăriţi în sondaje, când creşte PDL, scade PPDD. Când scade PDL, creşte PPDD. Eu spun că trebuie privit la electorat, e ceva, o parte din electoratul dumneavoastră este un electorat de dreapta care vrea dreptate, echitate, ca toţi să fie egali în faţa legii. Să ştiţi că, dacă o să îi mai păcăliţi că le faceţi la toţi case cum veniţi, că daţi 20.000 de euro, totul este să nu îi mai păcăliţi pentru că cei care sunt de dreapta vă vor abandona", a fost replica lui Băsescu.

"Domnule Traian Băsescu, de ce m-aţi arestat?", a întrebat apoi Diaconescu.

"Sincer să fiu nu am avut nicio contribuţie, dar, dacă ţii neapărat, pot să am la următoarea arestare. Mai vrei câteva procente, mă suni la Cotroceni, mai punem de-o arestare. Sunt convins că de la aia ai început să creşti în sondaje", a spus Băsescu, râzând.

"Cine m-a arestat şi de ce?", a continuat Dan Diaconescu.

"Lăsând gluma la o parte. În mod cert, niciun politician nu poate stabili arestarea unui om. E o chestie între ce crede un procuror şi ce crede judecătorul care, până la urmă, dictează arestarea. Aţi fost arestat prin decizia unui judecător şi pus în libertate după 3-4 zile de alt judecător. Mecanismul acesta a devenit intangibil pentru oamenii politici aflaţi la putere sau în opoziţie", a precizat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor