Traian Băsescu: Brexit? Imposibil!

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu crede că se va găsi politicianul care să semneze cererea de ieşire a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
26.06.2016

Într-o nouă postare publicată pe contul său de Facebook - intitulată "Brexit? Imposibil!" - fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a opinat că ruperea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord de Uniunea Europeană nu va fi concretizată pentru că nimeni nu va semna cererea de ieşire.

"Încrîncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el", scrie Traian Băsescu.

În aceste condiţii, fostul preşedinte arată că rezultatul referendumului a aprins fitilele a doua bombe, şi anume:

1. Prima este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva, va fi declarat trădător de ţară.

2. A doua bombă este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire va fi cumva semnată de un iresponsabil, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat, se va declanşa procesul de separare a Scotiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămînerea în UE.

Concluzia lui Traian Băsescu este că nimeni nu va semna ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. "Deci, BREXIT? IMPOSIBIL!"

"PS – Oricum, referendumul a lăsat o naţiune profund divizată", a mai adăugat fostul preşedinte al ţării.

Tabăra pro-Brexit a înregistrat 51,9% dintre voturi (sau 17.410.742 de voturi), în timp ce tabăra anti-Brexit, sau Remain, a obţinut 48,1% dintre voturi (sau 16.141.241 de voturi).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor