Traficul pe tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia se va deschide joi

.
. (Photos.com)
Epoch Times România
18.07.2012

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că joi va avea loc deschiderea traficului pe tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, pe o cale în lungime de 20,491 km.

Tot joi va fi deschis traficul pe sectorul Medgidia-Murfatlar parte din tronsonul Medgidia – Constanţa, în lungime de 16.35 km, precum şi pe varianta de ocolire a Municipiului Constanţa, între Nodul Rutier Ovidiu şi Nodul Rutier cu DN 3, pe o lungime de aproximativ 11 km, între km 0+000 si km 11+200.

Lucrările de construcţie pentru tronsonul Cernavodă – Medgidia sunt executate de asocierea Astaldi Spa-Max Beogl România, cele pentru tronsonul Medgidia - Constanţa de asocierea Astaldi SpA – Max Böegl, iar serviciile de consultanţă sunt asigurate de Asocierea S.C. Search Corporation SRL/S.C. Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Valoarea totală a proiectului „Construcţie autostrada Cernavodă – Constanţa” este de 1.486.158.338 lei (fără TVA). Sprijinul financiar nerambursabil alocat prin Fondul de Coeziune este de 349.685.338 lei (fără TVA), din care Contribuţia Comisiei Europene este de 297.232.539 lei (fără TVA) – 85%. Diferenţa până la valoarea totală a proiectului este asigurată de Guvernul României de la bugetul desStat şi din alte surse de finanţare (BEI).

Contractele de proiectare şi execuţie aferente autostrăzii Cernavodă – Constanţa se află în faza de execuţie lucrări, urmând ca finalizarea lucrărilor să aibă loc pentru tronsonul Cernavodă – Medgidia în ianuarie 2013, iar pentru tronsonul Medgidia – Constanţa în semestrul II 2012.

Pentru varianta de ocolire a Municipiului Constanţa lucrările sunt executate de asocierea FCC Construccion S.A./Astaldi S.p.A. JV, iar supervizarea asigurată de asocierea JV Hill International SA(WSP International AB.

Valoarea totală eligibilă a proiectului „Construcţia Variantei de Ocolire a Municipiului Constanţa” este de 260.664.914 lei, din care Fondul de Coeziune asigură suma de 221.565.175 lei, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat. Proiectul este cofinanţat printr-un împrumut BERD.

Finalizarea lucrărilor aferente Proiectului de construcţie a Variantei de Ocolire a Municipiului Constanţa este preconizată a avea loc în semestrul II al anului 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor