Trădare: Europarlamentarii USL i-au reclamat la Comisia Europeană pe aliaţii lor de la UNPR

Europarlamentarii USL i-au trimis miercuri o scrisoare comisarului european pentru Justiţie, Viviane Reding, în care se plâng că democraţia a fost încălcată în România, întrucât UNPR a primit funcţii în Parlament fără să fi avut loc alegeri alegeri. Paradoxul este că, recent, UNPR a devenit membră a USL.
Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
13.09.2012

Europarlamentarii USL i-au trimis miercuri o scrisoare comisarului european pentru Justiţie, Viviane Reding, în care se plâng că democraţia a fost încălcată în România, întrucât UNPR a primit funcţii in Parlament fără să fi avut loc alegeri. Paradoxul este că, recent, UNPR a devenit membră a USL.

Mai exact, reprezentanţii USL în Parlamentul European i-au trimis chiar miercuri o scrisoare deschisă comisarului Viviane Reding, în care enumeră mai multe presupuse abuzuri petrecute în perioada anterioară guvernării Ponta. Totodată, ei precizează că "era necesară o intervenţie fermă în apărarea democraţiei în România", însă aceasta a lipsit, relevă ziare.com.

În depeşa lor, eurodeputaţii USL oferă 10 exemple ale "încălcării democraţiei" de către reprezentanţii PDL, ultimul referindu-se explicit la UNPR.

Sub guvernarea PDL, a avut loc "Modificarea Regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, în vederea modificării modului de alocare a funcţiilor de conducere în cele două Camere ale Parlamentului, cu scopul de a oferi funcţii parlamentarilor care au părăsit PSD şi PNL şi care au înfiinţat un nou partid, fără ca acesta să fi trecut prin alegeri", acuză europarlamentarii USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor