Ivan către Reding în PE: Aţi reuşit să umiliţi un popor întreg şi aţi adus prejudicii României

Epoch Times România
12.09.2012

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a susţinut miercuri, în plenul PE, că Viviane Reding ”a umilit un popor întreg” şi ”a amputat dreptul unui Parlament naţional de a lua decizii”, iar prin declaraţiile sale ”a adus prejudicii foarte mari României, nu numai politice, dar şi economice”.

”Aţi reuşit să umiliţi un popor întreg, aţi reuşit să călcaţi în picioare suveranitate unui stat membru al UE şi să amputaţi dreptul unui Parlament naţional de a lua decizii”, i-a spus Cătălin Ivan comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding.

”Doamna comisar Reding, mă bucur că sunteţi aici în plenul Parlamentului European pentru că aceasta este instituţia care reprezintă direct cetăţenii europeni, aici, dacă nu aici, unde în altă parte? Trebuie să spuneţi de ce votul a 8,4 milioane de cetăţeni europeni nu a contat absolut deloc pentru dumneavoastră în această vară, de ce o regulă care nu este valabilă nicăieri, în niciun stat membru al UE, a fost impusă de comisie României, şi aici mă refer la prezenţa de 50% la vot”, a mai spus europarlamentarul PSD.

De asemenea, acesta a mai întrebat-o pe Viviane Reding ”cum a ajuns să fie puci parlamentar decizia luată de şase din cele şapte grupuri politice care constituie Parlamentul naţional” şi a acuzat-o pe aceasta că în această vară s-a "comportat exact ca un agent electoral pentru Traian Băsescu". "Aţi fost exact ceea ce arătaţi şi astăzi cu haina portocalie pe care o îmbrăcaţi, un membru PDL desăvârşit care îl susţine necondiţionat pe Traian Băsescu”, a afirmat Ivan, adăugând că prin declaraţiile domniei sale a adus "prejudicii foarte mari României, nu numai politice, dar şi economice”.

Mai mult, Ivan i-a cerut lui Reding să explice ”cum un referendum, adică votul popular - deciziile Curţii Contituţionale au arătat foarte clar că acest referendum a fost organizat în conformitate cu Constituţia şi legile în vigoare - , a devenit peste noapte lovitură de stat”.

”În finat, dna Reding vreau să vă felicit pentru că aţi creat un precedent foarte periculos în Uniunea Europeană, aţi reuşit să impuneţi un preşedinte de stat într-un stat membru al UE împotriva voinţei unui popor”, a mai completat social-democratul.

”Mai sunt încă 26 de state membre ale UE, pentru colegii din Parlament, aceştia trebuie să ştie dacă se pot baza pe spijinul dnei Reding aşa cum ne-am bazat noi în această vară”, a încheiat europarlamentarul pesedist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor