Toţi membrii echipajului elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol au murit

Elicopter SMURD.
Elicopter SMURD. (www.smurd.ro)

Toţi cei patru membri ai echipajului elicopterului prăbuşit luni în lacul Siuthghiol din Mamaia au murit. Trupul neînsufleţit al ultimei victime a fost scos din apă la aproximativ 12 ore de la accident. Victima, asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani era însărcinată.

Trupul Gabrielei Harton a fost găsit în jurul orei 04.30, decesul fiind declarat chiar la faţa locului, relatează Mediafax.

Prima victimă scoasă din apă, medicul SMURD, Laura Vizireanu, a murit la spital după ce medicii s-au luptat ore bune pentru a o menţine în viaţă iar celelalte două victime pilotul şi copilotul elicopterului, nici n-au mai ajuns la spital.

Potrivit B1 TV, copilotul a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranţă, la şase metri adâncime, corpul său neînsufleţit fiind adus cu şalupa la mal.

Accidentul a avut loc la ora 16 şi 17 minute. 4 ambulanţe, zeci de scafandri şi pompieri au plecat către locul accidentului, iar la 16:30 au fost demarate căutările.

Un martor al accidentului aviatic petrecut în Constanţa a povestit, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, cum a decurs operaţiunea de salvare. Conform Hotnews, martorul a relatat că, la câteva minute după prăbuşire, resturile aparatului de zbor s-au ridicat la suprafaţă iar după circa zece minute de la prăbuşirea elicopterului, persoanele aflate în aparatului de zbor au început să strige după ajutor. "Se auzeau şi glasuri de oameni care ţipau: "Ajutaţi-ne, că îngheţăm!", a povestit martorul ocular.

Martorul i-a mai relatat corespondentului Realitatea TV că prima victimă găsită, din cele patru ale tragediei aviatice, doctoriţa Laura Vizireanu, a fost adusă la mal de un pescar cu o barcă cu motor şi nu de pompierii militar, mărturie care contrazice comunicatul ISU.

Elicopterul prăbuşit se îndrepta spre Aeroporul Kogălniceanu pentru realimentare, după ce transportase la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient preluat din Tulcea. Vremea a fost favorabilă, iar elicopterul are revizia "la zi", a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne