Titus Corlăţean va participa luni la reuniunea de la Bruxelles

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa luni, 22 iulie 2013, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din Statele Membre UE, care se va desfăşura la Bruxelles, informează un comunicat MAE.
Ministrul român al afacerilor externe Titus Corlăţean. (MICHAL CIZEK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.07.2013

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa luni, 22 iulie 2013, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din Statele Membre UE, care se va desfăşura la Bruxelles, informează un comunicat MAE.

Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe se află subiecte de interes major pentru politica externă a Uniunii Europene. Miniştrii afacerilor externe vor avea oportunitatea de a analiza aspecte privind evoluţiile recente din Vecinătatea Sudică, cu accent pe evoluţiile din Egipt. Totodată, vor analiza posibilităţile de acordare a asistenţei UE pentru populaţia siriană afectată de criză şi vor discuta perspectivele iniţiativei SUA-Rusia, de organizare a conferinţei internaţionale Geneva 2 referitoare la situaţia din Siria. Stadiul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu se va afla, de asemenea, în atenţia miniştrilor, care vor avea un schimb de opinii pornind de la evoluţiile recente.

Un punct distinct pe agenda miniştrilor afacerilor externe îl va constitui Africa, cu accent pe analiza situaţiei de securitate şi a contextului politic din regiunea Mărilor Lacuri. Miniştrii vor avea şi un schimb de opinii privind evoluţiile din RD Congo şi Somalia, în perspectiva Conferinţei UE-Somalia privind viitorul statului african, care se va desfăşura la Bruxelles, la 16 septembrie 2013.

În marja Consiliului Afaceri Externe va avea loc reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic, în pregătirea Summit-ului de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013), cu participarea miniştrilor afacerilor externe din cele şase state partenere.

Şefii diplomaţiilor europene vor aborda şi o serie de alte subiecte cu impact în conturarea politici externe a UE, respectiv securitatea resurselor de apă la nivel global şi iniţiativele Bruxelles-ului în acest domeniu. O discuţie aprofundată o va constitui evaluarea de etapă a implementării Strategiei UE în domeniul democraţiei şi drepturilor omului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor