"Tinerii Moldovei" se retrag din Piaţa Marii Adunări Naţionale

Unioniştii nu mai rămân în Piaţa MAN după ce liderul DA şi Igor Dodon şi-au strâns mâna în faţa Parlamentului.
Tinerii Moldovei într-un marş unionist la Chişinău, 19 septembrie
Tinerii Moldovei într-un marş unionist la Chişinău, 19 septembrie (Epoch Times România)

"Tinerii Moldovei" au anunţat în această după-amiază că se retrag din Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde are loc un amplu protest organizat de Platforma DA, informează infoprut.ro.

Potrivit sursei citate, tinerii unionişti şi-au motivat poziţia prin faptul că, în opinia lor, atât Platforma DA, cât şi politicienii pro-ruşi, Igor Dodon şi Renato Usatîi, nu urmăresc decât să obţină putere politică, împreună, în dauna oamenilor simpli care protestează împotriva corupţiei şi pentru un trai mai bun.

Anunţul unioniştilor vine în contextul în care duminică, la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a avut loc un mare miting de protest organizat de platforma DA, care cere demisia Guvernului, alegeri anticipate etc. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Redăm postarea tinerilor, preluată de la infoprut.ro.

"Azi s-au întâmplat două lucruri care ne-au determinat să plecăm.
1. Liderul DA şi liderul PSRM s-au întâlnit şi şi-au strâns mâna în faţa Parlamentului (sec 20 din video) printr-un scenariu care se vedea de la o poştă că era regizat de când dimineaţă PSRM-ul a zis că stă singur în Parlament, iar de pe scena Platformei s-a anunţat că se va merge la Parlament chiar dacă nimeni nu îi aşteaptă acolo ( până la urmă, cineva i-a aşteptat – nu ştim de ce şi cu ce scop şi ce va urma, dar noi nu vom fi parte la aşa ceva);

2. DA-ul a anunţat astăzi crearea unei „gărzi populare a poporului” în care fiecare tânăr apt de armată sau care a trecut prin armată să se înscrie.
Totul este cusut cu aţă albă în această poveste şi nu ştim unde se va ajunge, dar soluţia noastră e mereu aceeaşi. Nu avem nevoie de alegeri anticipate pentru preşedinte sau de un referendum pentru alegerea preşedintelui prin vot direct. Aceste lucruri chiar şi dacă vor avea loc – vor aduce alţi hoţi în loc la putere până se va epuiza tot în Md şi toţi oamenii vor pleca de aici”, explică Tinerii Moldovei într-o postare pe Facebook.

Tinerii Moldovei reiterează că singura soluţie pentru ieşirea din criza actuală cu care se confruntă Republica Moldova este unirea cu România:

''Noi avem nevoie ca de aer de Unirea cu România pentru a ne salva, care se poate face într-adevăr după un referendum sau… de ce nu… printr-o reeditare a mecanismului prin care s-a făcut Unirea la 1859 – dubla alegere a preşedintelui. Soluţia există – reunirea, trebuie doar văzute mijloacele prin care o vom face. Cert este că acum e momentul, nu mai putem aştepta nici măcar 3 ani până în ’18. Acum trebuie făcută. E unica soluţie pentru a ieşi din criza cumplită în care ne aflăm. Pornind de la această logică, vor veni următoarele noastre acţiuni pe care le vom anunţa în scurt timp”, au precizat aceştia.

Reamintim că Tinerii Moldovei, alături de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 au fost iniţiatorii Marşului lui Ştefan cel Mare, demers ce a înflăcărat în această vară spiritele atât la Chişinău cât şi la Bucureşti.