Tinerii Moldovei, către Pavel Filip: Insistăm să rezolvaţi problema lui George Simion astăzi

Tinerii Moldovei au făcut un apel către prim-ministrul moldovean Pavel Filip, solicitându-i să anuleze de urgenţă interdicţia impusă preşedintelui Platformei Acţiunea 2012, George Simion.
Tinerii Moldovei cer unirea la Chişinău
Tinerii Moldovei cer unirea la Chişinău (Epoch Times România)

Tinerii Moldovei au înaintat un apel către Guvernul Filip, cerându-i să anuleze interdicţia de a intra în Basarabia, primită de liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, cetăţeanul român George Simion.

„Solicităm anularea imediată a interdicţiei de intrare în Republica Moldova a cetăţeanului român George Simion. Având în vedere procesul care încă se află pe rol şi ajutorul enorm primit de la Bucureşti după numirea Dvs. în funcţia de prim-ministru, asemenea gesturi sunt inexplicabile.

Sperăm că nu va fi nevoie să primiţi o nouă listă de la domnul Cioloş care să prevadă şi corectarea greşelilor legate de expulzarea liderului Acţiunii 2012. Scoateţi această interdicţie absurdă, începeţi să reformaţi sistemul şi continuaţi paşii spre reunificare. Nu avem timp de pierdut. Insistăm ca problema să fie rezolvată astăzi”, cer Tinerii Moldovei, citaţi de Infoprut.ro.

Amintim că vineri, în drum spre Moldova, liderul unionist, George Simion a aflat în vamă că are o nouă interdicţie de a ajunge pe celălalt mal al Prutului, fără să primească vreo explicaţie.

„O nouă interdicţie. Pusă pe 6 ianuarie. Nu ştiu să-mi zică mai multe detalii, nu am voie să intru în Republica Moldova. La ora 12:00 trebuia să fiu la Teleradio Moldova să înmânez premiile la concursul Ars Adolescentina. Poliţistul de frontieră mi-a zis că ei nu ştiu de ce, că interdicţia s-a pus pe 6 ianuarie. Eu atunci am fost ultima oară în Chişinău”, a scris liderul Platformei 2012 pe contul său de Facebook.

George Simion a mai avut şi în luna mai 2015 interdicţie de a intra în Moldova, înaintea procesului unionist din Chişinău, la care acesta nu a putut fi prezent. Ulterior, în septembrie, Curtea de Apel din Chişinău a decis ridicarea interdicţiei impuse lui Simion, concluzionând că nu există motive ca acesta să fie declarat persona non-grata. Acum se repetă acelaşi scenariu, luând în considerare faptul că în luna martie a fost anunţat un nou protest unionist la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe