Texasul ridică obligativitatea portului măştii şi deschide companiile 100%

.
. (pixabay.com)

În pofida faptului că agenţia de control a sănătăţii (CDC) din SUA recomandă extinderea măsurilor de restricţionare a libertăţilor de mişcare şi noul director îndeamnă în mod explicit statele americane să nu relaxeze restricţiile, marţi, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a sfidat agenţia şi a anunţat că al doilea stat american ca mărime va ridica obligativitatea portului măştii şi restricţiile anti-pandemice pe fondul scăderii numărului spitalizărilor şi a ratelor de infecţie.

Începând cu 10 martie, toate companiile vor avea permisiunea de a deschide la capacitatea de 100%, a spus Abbott, în cadrul unui briefing media de la Lubbock, marţi. Ordinul său executiv permite judecătorilor judeţeni să restabilească regulile antivirus în caz de creştere a spitalizărilor.

„Prea mulţi texani au fost privaţi de oportunităţi de angajare; prea mulţi proprietari de întreprinderi mici s-au chinuit să-şi plătească facturile”, a spus guvernatorul republican. „Este timpul să deschidem Texasul 100%.”

Măsurile lui Abbott au atras mânia bazei sale electorale conservatoare, care le-a considerat o intruziune a guvernului, vătămând popularitatea guvernatorului care aspiră la preşedinţia SUA.

Abbott a primit 0% din voturi într-un sondaj organizat la Conferinţa de Acţiune Politică Conservatoare din weekendul trecut, potrivit Bloomberg.

Între timp, numărul noilor cazuri Covid-19 din Texas a scăzut luni la un minim de 1.637 într-un interval de cinci luni, au arătat cifrele departamentului de sănătate, iar spitalizările au înregistrat cel mai mic număr din data de 28 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe