China recunoaşte că a cerut teste anale de virus Wuhan diplomaţilor americani, apoi neagă totul

Blocaje stradale impuse în încercarea de a stăvili răspândirea virusului Wuhan, Shenyang, China, 2 ianuarie 2021
Blocaje stradale impuse în încercarea de a stăvili răspândirea virusului Wuhan, Shenyang, China, 2 ianuarie 2021 (STR/AFP via Getty Images)

Un nou scandal care implică regimul comunist chinez şi SUA a fost generat în momentul în care diplomaţii americani la Beijing au protestat faţă de faptul că oficiali ai Sănătăţii din China au folosit „din greşeală” teste Covid anale în cazul unor membri ai corpului diplomatic.

China a început să folosească teste Covid cu tampon anal inclusiv pentru copiii de şcoală susţinând că sunt mai exacte decât metoda tamponului nazal, pentru că, aparent, virusul Wuhan se localizează în abdomen timp mai îndelungat decât în mucoasa nazală.

Regimul comunist foloseşte acelaşi tip de teste intruzive (tampoanele intră în rect 5-7 centimetri) pentru călătorii care intră în ţară.

Recent, un grup de diplomaţi americani şi membri ai familiilor acestora au transmis că au fost supuşi testelor cu tampoane anale.

Ca răspuns, China a susţinut iniţial că testele au fost administrate "din greşeală". Dar ulterior, autorităţile au schimbat versiunea oficială şi au negat că ar fi cerut vreodată teste cu tampoane anale diplomaţilor americani.

Dar diplomaţii au fost foarte revoltaţi şi au cerut ajutor Departamentului de Stat al SUA, care a declarat deja că se angajează să păstreze „demnitatea” diplomaţilor americani şi a familiilor lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe