Japonia cere Chinei să nu mai efectueze teste anale cetăţenilor săi

Beijing, Marea Sală a Poporului din China, locul unde se desfăşoară de obicei plenarele celui mai autoritar regim al lumii
Beijing, Marea Sală a Poporului din China, locul unde se desfăşoară de obicei plenarele celui mai autoritar regim al lumii (Feng Li/Getty Images)

Tokyo a cerut Beijingului să nu mai efectueze teste anale pentru COVID-19 asupra cetăţenilor săi, după ce a primit plângeri că procedura provoacă „probleme psihologice”.

„Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au făcut teste anale, ceea ce le-a provocat probleme psihologice semnificative”, a declarat secretarul şef al cabinetului, Katsunobu Kato.

Citiți și China recunoaşte că a cerut teste anale de virus Wuhan diplomaţilor americani, apoi neagă totul

China a introdus testele anale în mai multe oraşe în ianuarie, susţinând că acestea reprezintă un mod mai eficient şi mai precis de detectare a COVID-19.

Săptămâna trecută, China a negat faptul că i-ar fi obligat pe diplomaţii americani să treacă prin testare anală, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, declarând într-o conferinţă de presă că „nu a cerut niciodată personalului diplomatic american staţionat în China să efectueze teste anale”.

Cu toate acestea, lucrători au declarat Departamentului de Stat al SUA că li s-a făcut testul, care implică introducerea unui tampon de bumbac de 3-5 cm în anus şi rotirea sa uşoară pentru a colecta o probă.

Citiți și China începe să testeze virusul Wuhan prin probe anale. Chinezii sunt nemulţumiţi

O mare parte a modului draconic prin care regimul comunist chinez a răspuns la pandemia autogenerată - a virusului Wuhan - care a inclus la un moment dat sudarea uşilor oamenilor pentru a-i închide în propriile case - a fost lăudat de către presa occidentală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe