Teodorovici: Susţin protestele contra restricţiilor aberante impuse cu japca de guvernarea iohanistă

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru PSD al Finanţelor Eugen Teodorovici şi-a arătat public susţinerea pentru protestatarii care ies în stradă împotriva măsurilor de restricţie impuse de autorităţi în vederea limitării pandemiei de COVID-19.

"Mulţi români trăiesc astăzi dezamăgirea care depăşeşte cu mult entuziasmul din ziua votului ... ambele trăite în vremuri de pandemie. Sunt unul dintre cei mulţi care susţin protestele împotriva restricţiilor aberante impuse cu japca de guvernarea iohanistă, fără măsuri de sprijin pentru populaţie şi economie, fără argumente şi explicaţii şi, mai ales, fără o bază ştiinţifică şi fără rezultate‼️ Susţin orice formă civilizată de protest, fie că se manifestă în online, fie în stradă, cu grijă şi respect faţă de cei mulţi şi nemulţumiţi că sunt minţiţi şi batjocoriţi, că au rămas fără un loc de muncă ori şi-au văzut năruită munca de-o viaţă, că sunt ignoraţi, trataţi cu dispreţ, că sunt forţaţi să accepte că nu se mai moare decât din cauza COVID", a afirmat Teodorovici.

Acesta susţine că românilor le sunt călcate în picioare dreptul la sănătate, la educaţie, credinţă şi libertate.

"Sunt la fel de indignat, ca mulţi alţii, că guvernanţii ne prostesc pe faţă cu reguli şi aşa-zise restricţii care fac să-l vedem pe Iohannis, extrem de relaxat, pe pârtie, şi sute de oameni înghesuiţi la telescaun şi la case, în magazinele închise la ora 18:00, pe ditamai #hashtag ministrul sănătăţii, fără mască, în ditamai Parlamentul ţării şi pe ministresa cea preţioasă a muncii, distrându-se la înghesuială, tot fără mască, în bena unei camionete‼️ Nu pot nici să accept persiflarea vinovaţilor cu funcţii înalte în stat, care clamează rezultate economice închipuite, competenţe nedovedite, mimează ipocrit regretul încălcării regulilor tot de ei impuse, fac circ mediatic, alergând să-şi plătească amenda, ca să aibă apoi motive să-i certe pe haterii 'terorişti, huligani şi fascişti' care nu le dau like pe facebook‼️ Cine mai poate înghiţi atâta ură şi manipulare la adresa celor mulţi care îşi strigă durerea, chiar dacă nu ies în stradă?", a precizat Teodorovici.

Social-democratul susţine că nu îi urăşte nimeni pe medicii din spitale, nici pe profesorii care se chinuie să mai educe copiii în online, marea majoritate nu contestă existenţa virusului, "ci politica iresponsabilă, dusă de la cel mai înalt nivel al statului, de intimidare şi inducere a panicii în rândul oamenilor".

"Toţi oamenii - indiferent că sunt sau nu 'tineri frumoşi şi liberi' - trebuie să aibă dreptul de a se exprima liber ... civilizat şi liber‼️", a conchis Teodorovici.