Tensiuni în noul PNL. Teodor Atanasiu huiduit copios la Consiliul Naţional al partidului

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Teodor Atanasiu a fost huiduit la scenă deschisă în Consiliul Naţional al PNL, în momentul în care a început să îşi susţină discursul, relatează Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, Atanasiu, unul dintre cei mai influenţi lideri ai vechiului PNL, nu a a reuşit să vorbească mai mult de 4 minute, fiind necesar ca Vasile Blaga să vină la microfon pentru a le cere delegaţilor să facă linişte: "Am o mare rugăminte: am spus că trecem peste tot şi toate! Haideţi să fim uniţi!", le-a cerut Blaga colegilor de partid.

Sala a scandat însă "Scuze", în mod repetat, făcând trimitere la o serie de declaraţii ale lui Atanasiu care a afrmat la o întrunire a vechiului PNL că, odată Iohannis ales preşedinte, liberalii nu mai au nevoie de PDL, care le-ar face un bine dacă ar pleca din alianţă.

În replică, Atanasiu s-a retras, replicând: ”Vă mulţumesc pentru primire”.

Reamintim că pe 10 mai, o înregistrare audio obţinută de stiripesurse.ro dezvăluia dimensiunea tensiunilor din noul PNL. Protagonistul înregistrării, Teodor Atanasiu, unul din greii PNL afirma, într-o consfătuire a vechiului PNL la care au participat atât Alina Gorghiu cât şi secretarul general al partidului, Marian Petrache, că PNL-ul nu mai are nevoie de PDL şi că Predoiu nu va fi numit premier, acest post urmând să le revină liberalilor.

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept chiar dacă în Bistriţa e un puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul (râsete), locaţia în care să funcţionăm.

Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", declara Atanasiu la Bistriţa.

Declaraţiile liderului PNL pot fi accesate aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne