Tenis: Surorile Williams şi-au început vizita în Nigeria pentru promovarea drepturilor femeilor

Surorile Serena(DR) şi Venus(ST) Williams. (EITAN ABRAMOVICH / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
31.10.2012

Vedetele americane ale tenisului, Venus şi Serena Williams, şi-au început miercuri o serie de vizite în Nigeria, care se va încheia vineri printr-un meci pe care îl vor disputa una împotriva celeilalte, în cadrul unui turneu de promovare a drepturilor femeilor.

În Nigeria, unde inegalităţile dintre bărbaţi şi femei sunt o problemă recurentă, cele două surori au început vizita printr-o întâlnire cu guvernatorul din Lagos, Babatunde Fashola. În cursul unei scurte întâlniri, acesta le-a spus că atunci când vizita lor i-a fost anunţată, telefonul a sunat continuu şi a primit "tot felul de mesaje".

Serena a explicat la sosire că a fost şi ea inundată de mesaje din partea fanilor nigerieni: "Atât de multe persoane mi-au scris pe Twitter din Nigeria când au aflat că vom veni", a spus ea.

"Aşteptăm cu nerăbdare să fim inspirate de tinerele femei nigeriene, iar noi să le inspirăm pe ele. Putem să învăţăm atât de multe unele de la celelalte", i-a spus Venus guvernatorului.

Turneul lor în Nigeria şi Africa de Sud este organizat de campania "Să rupem tradiţia", care se doreşte să folosească aura lor de staruri pentru a încuraja tinerele africane să depăşească discriminările în funcţie de sex.

Inegalităţile bărbat-femeie reprezintă o problemă recurentă în Nigeria, ţara cea mai populată din Africa, cu aproximativ 160 milioane locuitori. Aceste disparităţi sunt cu atât mai evidente în nordul ţării, cu majoritate musulmană. Într-un studiu britanic pe tema inegalităţii între bărbaţi şi femei, Nigeria ocupă locul 118 între cele 134 de ţări analizate.

Serena (31 ani) şi sora sa mai mare Venus (32 ani) vor participa, miercuri, la antrenamente de tenis la un club privat, vor asista la un curs dat tinerelor aflate la pubertate, iar vineri vor juca meciul demonstrativ, înainte de a pleca în Africa de Sud.

"Vreau să joc cel mai bun tenis al meu" pentru a o învinge pe Serena, a declarat Venus ziariştilor.

Surorile Williams au câştigat până acum împreună 22 de titluri individuale în turnee de Mare Şlem.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor