Tenis: Juan Carlos Ferrero a disputat ultimul său meci în circuitul profesionist

Tenismanul spaniol Juan Carlos Ferrero (32 ani), învins marţi în primul tur al turneului de la Valencia de compatriotul său Nicolas Almagro, a disputat cu această ocazie ultimul său meci în circuitul profesionist. (JOSE JORDAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.10.2012

Tenismanul spaniol Juan Carlos Ferrero (32 ani), învins marţi în primul tur al turneului de la Valencia de compatriotul său Nicolas Almagro, a disputat, cu această ocazie, ultimul său meci în circuitul profesionist.

"Vă mulţumesc mult că aţi asistat la ultimul meu meci şi m-aţi încurajat pe parcursul întregii mele cariere", a spus Ferrero, foarte emoţionat, la finalul jocului pierdut în faţa lui Almagro (7-5, 6-3).

Jucătorul iberic anunţase la jumătatea lunii septembrie, cu ocazia semifinalei Cupei Davis dintre Spania şi Statele Unite, că se va retrage din activitate după turneul de la Valencia.

Fost numărul 1 mondial, Juan Carlos Ferrero are în palmares 16 titluri ATP, între care unul de Mare Şlem, cucerit la Roland Garros (2003).

Originar din regiunea Valencia, unde s-a şi retras marţi, Ferrero a jucat un rol important în succesele înregistrate de spanioli în Cupa Davis. El a făcut parte din prima echipă a Spaniei care a cucerit Salatiera de Argint, în anul 2000, după o finală cu Australia. Succes repetat în 2004, în faţa Statelor Unite. Ferrero a făcut, de asemenea, parte din epopeea victorioasă a Spaniei din 2009, chiar dacă nu a evoluat în finala câştigată în faţa Cehiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor