Tenis: Halep a reuşit la Barcelona prima să câştige în faţa italiencei Roberta Vinci

Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Michael Regan / Getty Images)
Epoch Times România
12.04.2012

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a reuşit miercuri să o învingă în premieră pe italianca Roberta Vinci, nr. 18 mondial, cu 6-1, 6-3, în optimile de finală ale turneului WTA de la Barcelona, cu premii totale de 220.000 de dolari.

Pentru Halep este al treilea succes din 2012 în faţa unei adversare din top 20, după victoriile reuşite cu Daniela Hantuchova (Slovacia) şi Anastasia Pavliucenkova (Rusia).

"Am mai jucat o dată cu Roberta şi m-a bătut, la Paris. Ştiam că va fi un meci dificil, dar am jucat cât de bine am putut şi sunt bucuroasă că am învins. Primul meci pe zgură a fost foarte dificil pentru mine săptămâna aceasta (6-4, 6-4 cu Sloane Stephens), dar apoi am jucat din ce în ce mai bine. Îmi place mult la Barcelona şi mă simt foarte bine", a declarat Halep, citată de site-ul WTA.

Turneul de la Barcelona rămâne, totuşi, cel mai bun pentru Vinci, deoarece aici a înregistrat abia a doua înfrângere, faţă de 15 victorii. Italianca nu are un număr cu două cifre la victorii în niciun alt turneu din circuitul WTA.

Vineri, în sferturile de finală, Halep o va întâlni pe Carla Suárez Navarro, victorioasă cu 6-2, 6-4 în faţa cehoaicei Petra Cetkovska. Iberica are avantaj în întâlnirile directe cu Halep, 2-1.

În alt meci jucat miercuri, italianca Sara Errani (N.7) a dispus de Estrella Cabeza-Candela (Spania) cu 6-0, 6-2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor