Fotbal: Preşedintele UEFA, Michel Platini i-a înmânat primarului Sorin Oprescu trofeul Europa League

Ceremonia de prezentare şi înmânare a trofeului Europa League la fotbal de către preşedintele UEFA, Michel Platini, Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut loc miercuri la Arena Naţională, care va găzdui finala competiţiei, pe 9 mai.
(CHRISTOF STACHE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.04.2012

Ceremonia de prezentare şi înmânare a trofeului Europa League la fotbal de către preşedintele UEFA, Michel Platini, Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut loc miercuri la Arena Naţională, care va găzdui finala competiţiei, pe 9 mai.

Trofeul a fost adus în Capitală de jucătorul român Cristian Săpunaru, împreună cu câţiva oficiali ai clubului FC Porto, care a câştigat finala de anul trecut, de la Dublin, cu 1-0 în faţa alte formaţii lusitane, Sporting Braga. La festivitate au fost prezente numeroase personalităţi din lumea sportului, precum preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport (ANST), Dorin Melinte, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj şi a Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, fostul tenisman Ilie Năstase, Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi, etc.

Michel Platini avut cuvinte de laudă la adresa stadionului şi l-a felicitat pe primar pentru realizarea sa.

Sorin Oprescu a spus la rândul său că e mândru de Arena Naţională, care aparţine bucureştenilor. "Va fi o finală latină, într-un oraş latin, şi bucuria e cu atât mai mare. Suntem pregătiţi ca bucureştenii, românii în general, să guste aceste clipe de bucurie, cu un meci formidabil pe un stadion formidabil", a declarat Oprescu.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat că mai are un vis pe care speră să-l trăiască dintr-o tribună de stadion - organizarea unui turneu final de Campionat European cu 24 de echipe în România, 2024 sau 2028, vis care poate fi realizat numai dacă actualii şi viitorii politicieni se vor angaja la realizarea acestui obiectiv.

Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Europa League, a apreciat că toate cele patru semifinaliste au făcut meciuri extraordinare până acum şi merită toate să ajungă în finală. Belo a precizat că el personal că va ţine cu CF Valencia, echipă la care a jucat timp de doi ani şi jumătate.

După încheierea ceremoniei, Miodrag Belodedici s-a deplasat împreună cu trofeul în Piaţa George Enescu, prima oprire din cadrul unui tur bucureştean, care cuprinde mai multe locuri: 11-12 aprilie - Piaţa George Enescu, 13-16 aprilie - Băneasa Shopping City, 17-19 aprilie - Pasajul Universităţii, 20-22 aprilie - Centrul Vechi (pe strada Lipscani), 23-26 aprilie - Căminele studenţeşti ale Institutului Politehnic din Regie, 27-29 aprilie - Tribuna VIP a Arenei Naţionale, 30 aprilie-1 mai - Primăria Generală a Capitalei, 2-3 mai - sediul SEAT, 4-6 mai - Parcul Unirii, 7 mai - Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor