Taxa de pod peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă va fi suspendată începând cu 1 iunie. Secretar de stat: Este oficial

Podul de la Feteşti, Autostrada Soarelui
Podul de la Feteşti, Autostrada Soarelui (YouTube Screeshot)

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, a anunţat marţi, că începând cu 1 iunie, va intra în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă, pe Autostrada Soarelui.

Prin urmare, românii vor putea merge în minivacanţa de 1 iunie la mare, dar şi pe parcursul sezonului estival, fără a mai fi nevoiţi să achite această taxă.

“Este oficial, de la 1 iunie intră în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă. Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul prin care se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule”, a precizat Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit secretarului, această derogare intră în vigoare de la 1 iunie, ora 00:00 şi va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea, dar nu mai târziu de sfârşitul lunii august.

“Am fost astăzi pe şantierul Podului peste braţul Borcea #A2 împreună cu responsabilii din partea CNAIR, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare şi consolidare pe calea 2 aferentă podului, dar şi pentru a sprijini şi presa, în acelaşi timp, antreprenorul, astfel încât să putem ridica restricţiile de trafic din zonă, cât mai repede.

Acest pod face parte din cele 4 construite în urmă cu aproximativ 40 ani peste Dunăre, fiind toate reabilitate în ultimii 3 ani, mai puţin acest ultim sector aferent Podului Borcea, cel mai dificil, aici fiind cea mai degradată porţiune”, a continuat Scrioşteanu.

De asemenea, a afirmat Scrioşteanu, în urma expertizelor, inspecţiilor şi decopertărilor făcute, s-au constatat deficienţe importante de execuţie la momentul construcţiei podului, precum lipsa stratului de hidroizolaţie, care a dus la infiltrarea apei în betonul de sub straturile rutiere ale podului, fiind necesară astfel refacerea dalelor de susţinere a căii pe pod (elemente structurale de rezistenţă).

“Întrucât nu se pot demola în acelaşi timp toate dalele de susţinere a căii pe pod pe cele câteva sute de metri lungime, experţii au indicat etapele de desfăşurare a lucrărilor, etape pe care vrem să le închidem cât mai repede”, a concluzionat el.

Suspendarea taxei de pod are loc în baza unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne