TAROM-UL, pe avarie. Guvernul ar pregăti milioane de euro din Fondul de rezervă pentru plata unor datorii ale companiei

Avion al companiei romane Tarom (www.tarom.ro)
D.B.
03.09.2024

Guvernul pregăteşte salvarea de la dezechilibru financiar a companiei TAROM preconizând alocarea a milioane de euro din Fondul de rezervă bugetară pentru ca firma de transport aerian să îşi poată plăti parte din datoriile cu scadenţa depăşită, afirmă Profit.ro.

Potrivit sursei citate, în acest scop bugetul Ministerului Transporturilor pe anul 2024 ar urma sa fie suplimentat cu 12 milioane euro.

Reamintim că în urmă cu doar 2 luni de zile, compania a avut de înfruntat un protest spontan al piloţilor săi care s-au declarat „inapţi de zbor”. Greva a silit TAROM-ul o să anuleze zeci de zboruri care urmau să aterizeze sau să decoleze luni de pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni).

La acea vreme, Consiliul de Administraţie al companiei şi reprezentanţii personalului navigant TAROM au ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant.

“Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei”, enunţa atunci un comunicat al companiei.

Ulterior, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că TAROM va despăgubi pasagerii zecilor de zboruri anulate în ziua protestului inopinat, cu sume variind între 250 şi 600 de euro.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor