Tăriceanu: Trebuie dat un semnal către cetăţeni. Moţiunea de cenzură trebuie votată neîntârziat

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, pentru Agerpres, că atât decizia Curţii Constituţionale de a respinge sesizarea premierului Orban pe tema conflictului dintre Guvern şi Parlament după depunerea de către PSD a moţiunii de cenzură cât şi abordarea politică ar presupune “votarea neîntârziată a moţiunii”.

“Era de aşteptat. (...) Decizia a fost luată cu unanimitate - doi judecători au considerat nu numai atât, că cererea premierului era inadmisibilă. Suntem în situaţia în care nu numai decizia CCR, dar şi analiza şi, aş spune, abordarea politică, din punctul meu de vedere, ar presupune votarea neîntârziată a moţiunii. Trebuie dat un semnal către cetăţeni, către acest Guvern că guvernează prost, fie în ceea ce priveşte gestionarea crizei din punct de vedere medical-sanitar, fie că vorbim de componenta economică a vieţii noastre, care este foarte importantă, fie că vorbim de începerea şcolii, fie că vorbim de organizarea alegerilor. (...) Dacă începerea şcolii este atât de haotică şi alegerile se vor desfăşura cu aceleaşi riscuri şi în aceeaşi debandadă”, a precizat Tăriceanu.

De asemenea, fostul premier a subliniat că, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi supusă votului în plenul reunit al Parlamentului, ALDE va vota “pentru”.

În ceea ce priveşte scenariul unui “guvern de uniune naţională”, în cazul trecerii moţiunii, Tăriceanu şi-a exprimat dezacordul pe motiv că acest lucru presupune negocieri lungi şi complicate, adăugând că, în această situaţie, ar fi nevoie un guvern cu un mandat extrem de scurt până la alegerile parlamentare.

“Am auzit propuneri gen guvern de uniune naţională. Nu. Dintr-un singur motiv: pentru că formarea unui guvern de uniune naţională presupune negocieri foarte lungi, complicate. Ar trebui un prim-ministru neutru, care să aibă drept unică misiune organizarea corectă şi liberă a alegerilor. Asta ar trebui în această perioadă de campanie electorală pentru alegerile locale şi alegerile parlamentare - un guvern cu un mandat extrem de scurt, până la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie”, a afirmat liderul ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne