Tăriceanu: Problema e cu Soros! Liderii politici din România nu înţeleg că au obligaţia de a apăra interesul naţional

Prin vasta reţea de ONG-uri pe care o finanţează, Soros vrea să slăbească instituţiile fundamentale ale statelor şi să înlocuiască democraţia parlamentară bazată pe votul majorităţii cetăţenilor cu democraţia manifestaţiilor de stradă, acuză Tăriceanu, după ce Parlamentul a intrat în vizorul CE.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a lansat, joi, în noi critici la adresa miliardarului George Soros - pe care coaliţia la putere încearcă să dea vina pentru protestele din România - susţinând că acesta a pus la cale, prin minorităţile pe care le susţine, un demers pervers prin care "o minoritate gălăgioasă" doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii legitimate prin alegeri libere.

Declaraţiile lui Tăriceanu vin în contextul în care, după ce Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ceea ce au făcut şi fac Guvernul şi Parlamentul în materie de legislaţie vizând justiţia şi corupţia, o judecătoare invitată la Antena 3 a apărat legile Justiţiei şi a ţinut să le "dezvăluie" românilor că Jean Claude Juncker, preşedintele CE se vede des cu Soros, iar în presă au apărut poze cu Juncker şi miliardarul american.

"Liderii politici din România, la nivelul majorităţii partidelor, nu înţeleg că au obligaţia de a apăra şi promova interesul naţional. Şi orice judecată pe care o fac şi orice acţiune pe care o întreprind ar trebui să fie pusă în lumina acestui element fundamental. (...) Cordialitatea lui Juncker o cunosc. Este un fapt comun care se petrece. Eu nu îi dau niciun fel de conotaţie suplimentară că s-a îmbrăţişat cu Soros. Nu e problema cu Jean Claude Juncker. Este un om care este format în spiritul principiilor democratice.

Problema e cu Soros. Ce vrea să facă Soros şi a reuşit, în bună măsură, este ca prin această reţea enormă de ONG-uri pe care le-a susţinut în foarte multe părţi ale lumii să ducă la o slăbire a instituţiilor fundamentale ale statului şi a încrederii publice în aceste instituţii şi să înlocuim sistemul de democraţie parlamentară care se bazează pe votul majorităţii cetăţenilor cu democraţia manifestaţiilor de stradă, unde o minoritate gălăgioasă doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii legitimată bineînţeles prin alegeri libere. Acesta este demersul pervers al lui Soros în toată lumea", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne