Tăriceanu îi spune pas lui Dragnea: Suspendarea lui Iohannis poate avea urmări imprevizibile

Aliatul lui Liviu Dragnea de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu pare foarte dornic să participe în acest moment la operaţiunea "Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis" avansată din nou de liderul PSD la Antena 3.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu - ALDE - a răspuns miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, invitaţiei lansate de liderul PSD Liviu Dragnea privind suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

"Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţiei pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile.

Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Doar în urma unei astfel de evaluări şi a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoştinţă de cauză, o opţiune sau alta în privinţa declanşării procedurii de suspendare", a transmis ALDE.

Reamintim că, invitat marţi seară la Antena 3, la câteva zile de la "Jandarmeriadă", liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut că îşi doreşte suspendarea preşedintelui Iohannis şi a anunţat că va aborda subiectul şi cu Călin Popescu Tăriceanu.

"Dacă vrem să-l suspendăm pe Iohannis, îl suspendăm, pur şi simplu. Eu aş vrea. Să vedem dl. Tăriceanu", a declarat Dragnea, care l-a acuzat în timpul emisiunii pe şeful statului că vrea un nou mandat cu orice preţ şi că încurajează violenţa pentru că, la fel precum PNL şi USR, vrea să-şi instaleze propriul guvern.

Dragnea a mers până la a-l acuza pe Iohannis că doreşte inclusiv eliminarea sa fizică sau trimiterea la puşcărie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne