Tăriceanu: Anul în care a guvernat Cioloş, un an "pierdut în totalitate de România"

Anul în care a guvernat Dacian Cioloş a fost un an pierdut în totalitate de România, un an de regres, nu de stagnare, este de părere liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.11.2016

Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a fost unul dintre "capriciile" preşedintelui Klaus Iohannis şi s-a dovedit a fi "un experiment politic clar eşuat", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Ce s-a întâmplat este rezultatul lipsei de experienţă politică a preşedintelui şi a lipsei de cultură politică. [Guvernul tehnocrat - n.r.] poate fi trecut la capitolul capricii ale preşedintelui. După cum vedem, a vrut multe lucruri. A vrut şi Parlament şi Guvern personale şi cred că votul de la finele acestui an ar trebui să limpezească apele. Regret anul acesta pierdut în totalitate de România. A fost mai degrabă un an de regres, nu de stagnare.

Este o mare decepţie ce se întâmplă. Este un experiment politic clar eşuat. A fost un experiment dorit de către domnul Iohannis şi i-am atras atenţia de la început că este o decizie greşită şi noi, cei de la ALDE am votat împotrivă. Nu am nicio satisfacţie că am demonstrat că este o alegere politică proastă", a declarat Tăriceanu, citat de News.ro.

La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a opinat că, deşi guvernarea Boc a fost "un moment negru în istoria României", nici tehnocraţii lui Cioloş nu sunt mai prejos.

"N-aş fi crezut să fiu vreodată în situaţia în care să spun că anul de guvernare tehnocrată a demonstrat că un guvern poate să fie mai slab decât guvernul pe care l-a condus domnul Emil Boc", a precizat Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor