Tăriceanu: Anul în care a guvernat Cioloş, un an "pierdut în totalitate de România"

Anul în care a guvernat Dacian Cioloş a fost un an pierdut în totalitate de România, un an de regres, nu de stagnare, este de părere liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a fost unul dintre "capriciile" preşedintelui Klaus Iohannis şi s-a dovedit a fi "un experiment politic clar eşuat", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Ce s-a întâmplat este rezultatul lipsei de experienţă politică a preşedintelui şi a lipsei de cultură politică. [Guvernul tehnocrat - n.r.] poate fi trecut la capitolul capricii ale preşedintelui. După cum vedem, a vrut multe lucruri. A vrut şi Parlament şi Guvern personale şi cred că votul de la finele acestui an ar trebui să limpezească apele. Regret anul acesta pierdut în totalitate de România. A fost mai degrabă un an de regres, nu de stagnare.

Este o mare decepţie ce se întâmplă. Este un experiment politic clar eşuat. A fost un experiment dorit de către domnul Iohannis şi i-am atras atenţia de la început că este o decizie greşită şi noi, cei de la ALDE am votat împotrivă. Nu am nicio satisfacţie că am demonstrat că este o alegere politică proastă", a declarat Tăriceanu, citat de News.ro.

La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a opinat că, deşi guvernarea Boc a fost "un moment negru în istoria României", nici tehnocraţii lui Cioloş nu sunt mai prejos.

"N-aş fi crezut să fiu vreodată în situaţia în care să spun că anul de guvernare tehnocrată a demonstrat că un guvern poate să fie mai slab decât guvernul pe care l-a condus domnul Emil Boc", a precizat Constantin.