Suspecţii de la Boston au acţionat, cel mai probabil, independent de un grup islamist

Epoch Times România
23.04.2013

Cei doi suspecţi în cazul atentatului cu bombă de la Boston par să fi fost motivaţi de o doctrină islamistă radicală, dar cel mai probabil au acţionat singuri, fără să fi fost în legătură cu vreun grup militant islamist, potrivit CBC News.

Dzhokhar Ţarnaev a fost supus unui interogatoriu pe patul de spital, el răspunzând întrebărilor în scris. Suspectul, în vârstă de 19 ani, a fost acuzat de construirea unei arme de distrugere în masă şi ar putea primi pedeapsa cu moartea. Fratele său, Tamerlan, a fost omorât în timpul urmăririi.

Interogatoriul realizat până la acest moment sugerează că cei doi fraţi au fost motivaţi de extremismul religios, dar nu erau implicaţi în nici o organizaţie teroristă islamică.

FBI-ul a spus că filmările realizate de camerele de supraveghere l-au surprins pe Dzhokhar umblând cu telefonul mobil şi punându-l la ureche cu câteva clipe înainte de cele două explozii. După prima explozie, produsă la mică distanţă de suspect, ”practic fiecare cap se întoarce spre est şi se uită în acea direcţie în şoc şi uimire. Dzhokhar Ţarnaev, stând separat de ceilalţi indivizi din faţa restaurantului, pare calm”, se detaliază în documentul de punere sub acuzare.

Tânărul s-a îndepărtat apoi rapid, lăsând pe jos un rucsac negru. După 10 secunde, o bombă a explodat în locul în care acesta stătuse mai devreme, a mai arătat FBI-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor