SUS România îi cere premierului Ponta să nu numească un incompatibil în fruntea Radioului Public

Ovidiu   Miculescu
Ovidiu Miculescu (Epoch Times România)

Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România (SUS ROMANIA) a lansat un apel public către premierul Victor Ponta, cerându-i acestuia să îşi reevalueze intenţia de a îl numi pe Ovidiu Miculescu, personaj declarat incompatibil de ANI, în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Totodată, SUS ROMANIA a adresat, o scrisoare deschisă Comisiilor pentru Cultură şi Media, Comisiei Juridice din Senat şi Camera deputaţilor, preşedintelui Traian Băsescu precum şi premierului Victor Ponta, atrăgând atenţia că desemnarea în fruntea Radioului public a unui personaj cu un profil moral atât de contestabil este nedemn de Prim Ministrul şi Guvernul unei ţări membre a Uniunii Europene.

Apelul SUS ROMANIA:

"În aceste zile, în spaţiul media, au apărut numele candidaţilor pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Am fost extrem de surprinşi să revedem în această listă pe domnul Ovidiu Miculescu, care este propus de Guvernul României.

Membrii sindicatului nostru dar şi mulţi salariaţi din instituţie sunt indignaţi de această decizie a executivului, de a desemna din nou, în fruntea Radioului Public, un om susceptibil de grave fapte de incompatibilitate.

Vă reamintim că Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe dl. Miculescu incompatibil, în mai multe speţe, Curtea de Apel confirmând chiar acest lucru în una din cauze.

http://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=1360http://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=1705http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000309045&id_inst=2

Precizăm, de asemenea, că CNSAS a certificat faptul că, acelaşi candidat propus de Guvern, Ovidiu Miculescu, a semnat un Angajament cu fosta Securitate în 27 martie 1987, asigurând „apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participa la activităţi protocolare.”

http://www.cnsas.ro/documente/adeverinţe/2011/3165 Miculescu Ovidiu.pdf

Considerăm că susţinerea unui astfel de personaj cu un profil moral atât de contestabil este nedemn de Prim Ministrul şi Guvernul unei ţări membre a Uniunii Europene.

De aceea facem un apel public către dl. Victor Ponta, Premierul României şi Preşedinte al PSD, să cântărească bine înainte de a hotărî, trecând peste simpatii personale şi vechi amiciţii.

Domnia sa trebuie să ia în considerare faptul că Radioul Naţional a fost condus, în toţi anii săi de glorie, de mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei româneşti, oameni cu un profil moral imaculat care, desigur, nu aveau probleme cu justiţia.

SUS – Radio România (https://susromania.wordpress.com/)

Biroul Executiv"

Reamintim că preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, Ovidiu Miculescu, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate în octombrie 2013, pe motiv că, în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012 a deţinut, simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii. Acest lucru nu a împiedicat însă Parlamentul României să-l reconfirme în funcţiile de membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Miculescu în iunie 2014.

Ulterior, la mijlocul lui septembrie a.c., ANI a constatat şi un conflict de interese în cazul lui Ovidiu Miculescu. Acesta a fost sancţionat pentru că, în calitatea sa de preşedinte-director general al Radioului Public, s-a angajat pe sine însuşi într-un proiect derulat de SRR şi finanţat cu fonduri europene, abuz în funcţie semnalat de organizaţia afiliată la Federaţia Română a Jurnaliştilor Mediasind, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, încă din data de 15 noiembrie 2013.

În ceea ce priveşte desemnarea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, amintim că în data de 3 iulie 2014, admiţând o cerere a PNL şi PDL, Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că hotărârea Parlamentului privind desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) este neconstituţională. Judecătorii au constatat că în acest caz nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidaţilor în funcţie de algoritmul politic şi ponderea grupurilor parlamentare. Practic, din acel moment Consiliul de Administraţie al SRR a fost anulat, Radioul funcţionând în ilegalitate.

Ovidiu Miculescu

Ovidiu Miculescu a fost propulsat în funcţia de preşedinte-director de PSD şi de Victor Ponta personal. Aşa cum au demonstrat o serie de investigaţii media, Miculescu ar fi nu doar amic cu Ponta, ci ar avea legături de afaceri vechi.

Potrivit investigatiimedia.ro, în perioada în care era şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi apoi ministru delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanţare Internaţională şi Urmărirea Aplicării Acquis-ului Comunitar în acelaşi guvern, actualul prezidenţiabil PSD, Victor Ponta, a condus Fundaţia “Secolul XXI”, avându-l alături, ca vicepreşedinte, pe Ovidiu Miculescu. Conform unui document obţinut de Centrul de Investigaţii Media, în aceeaşi perioadă, Fundaţia “Secolul XXI” apare ca acţionar majoritar, cu 52,5 la sută, în compania ce operează Radio 21, alături de grupul francez Lagardere, care deţine restul părţilor sociale.

Merită menţionat, între paranteze, în lumina investigaţiilor DNA în dosarul fraudelor IT, că Lagardere a fost, alături de Daimler Chrysler, fondator al concernului EADS cu care guvernul Năstase a încheiat, în 2004, un contract în valoare de aproape un miliard de euro. Procurorii anticorupţie suspectează că înalţi oficiali ai ţării ar fi luat milioane de euro mită în schimbul acordării contractului pentru securizarea frontierelor, companiei EADS Deutschland GmbH Germania.

Soţia lui Ovidiu Miculescu este Simona Miculescu, ambasadorul României la ONU, a cărei carieră a fost propulsată în anii 2000-2004 de mentorul PSD, Ion Iliescu. În aceeaşi perioadă, actualul preşedinte SRR îl servea cu credinţă pe Adrian Năstase, atotputernicul premier PSD. Miculescu s-a bucurat şi de încrederea lui Dan Voiculescu, un alt colaborator al fostei Securităţi conform CNSAS, fiind numit, până în 1996, şef al Biroului Antena 1 la Washington DC. Ulterior, până în 1998, a fost director executiv al postului ante-menţionat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne