Suedia: Plouă cu cereri de demisie în sectorul medical. Ţara afectată de cel de-al doilea val

(Timothy A Clary/Getty)

Lucrătorii din domeniul medical al Suediei demisionează la rate alarmante, potrivit Bloomberg.

Exodul din sănătate a fost atât de puternic încât preşedintele Asociaţiei Suedeze a Profesioniştilor din Sănătate, Sineva Ribeiro, a numit situaţia „teribilă”, potrivit sursei citate.

Înainte de pandemie, ţara se confrunta deja cu un deficit de specialişti şi asistenţi medicali, notează raportul. Acum, la aproape un an de la criza produsă de pandemia virusului Wuhan şi pe măsură ce paturile de la terapie intensivă din Stockholm au ajuns să fie ocupate în procent de 99%, există mai puţine persoane calificate disponibile pentru a lucra în domeniul asistenţei medicale decât în ​​primăvară.

Membrii Asociaţiei Suedeze a Profesioniştilor din Sănătate au numit situaţia "de nesuportat". Primarul judeţului Stockholm a numit situaţia „extrem de tensionată” şi a recunoscut că este nevoie de personal. Ea a spus vineri: „Personalul este obosit. Nu puteţi ignora acest lucru, aşa că este extrem de important să asiguraţi mai mulţi oameni".

Însă personalul este atât de „disperat” din cauza lipsei timpului liber, încât consideră demisia ca singură opţiune, a declarat sindicatul. „Nu avem personal care să o facă”, a spus Ribeiro. „Am vorbit cu membrii în august, care au spus că vor demisiona, deoarece este singura modalitate de a obţine timp liber şi de a-şi reveni. Vedem rate ridicate de boală, simptome de epuizare şi membri care au fost infectaţi”.

Zona Stockholm a cerut deja ajutor forţelor armate suedeze, dar este posibil ca nici armata să nu aibă resursele necesare. De asemenea, Suedia cere ajutor ţărilor vecine, precum Finlanda.

Finlanda a declarat că este gata să elibereze spaţiu pentru unităţile suedeze de ATI.

Un alt motiv pentru care demisiile se înmulţesc este că asistenţii medicali câştigă doar aproximativ 33.600 USD salariu de bază, ceea ce a făcut ca aceştia să decidă că pur şi simplu nu merită să munceşti în timpul pandemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură